STF Grövelsjön Fjällstation söker fjällguider, sommarsäsongen 2023

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 gjort det möjligt för människor att upptäcka Sverige genom att inspirera och möjliggöra små och stora äventyr. Vi värnar om Sveriges natur- och kulturmiljöer så att även kommande generationer kan fortsätta att upptäcka dem. Föreningen har cirka 246 000 medlemmar och ungefär 250 genuina och personliga boenden i Sverige. Har du sett ett har du långt ifrån sett alla. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på våra boenden och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se

STF Grövelsjön Fjällstation är Svenska Turistföreningens sydligaste fjällanläggning, placerad i Dalarna på gränsen till Norge och Härjedalen.
Den ursprungliga fjällstationen byggdes 1937, 816 m ö h, och har en vidunderlig utsikt över de Norska fjällen. 
STF Grövelsjön har 65 rum, restaurang med 150 sittplatser, butik och sportuthyrning. I omgivningen finns ca. 3.000 bäddar på andra boendeanläggningar och i fritidshus.

Nu söker vi en guider till STF Grövelsjön Fjällstation
Att arbeta på en fjällstation är ingen dag sig lik. Som guide kommer du vara en viktig del till att varje gäst får en minnesvärd helhetsupplevelse från fjällstationen. Hos oss får du ta ett stort ansvar att införliva gästens upplevelse. Livet på en fjällstation är varierande, spännande och lärorikt, precis som en dag på fjället kan vara. Som en del av fjällstationen kommer du arbeta i en sammansvetsad arbetsgrupp som endast ser möjligheter. I gruppen stöttar vi varandra och hjälper till i andra delar på fjällstationen om det behövs.
Våra värdeord omtänksam, nyfiken, äkta, professionell och engagerad genomsyrar hela vår organisation och arbetssätt.

Vad innebär rollen som guide?

Vi erbjuder våra gäster aktiviteter på fjället, i fjällskogen och på fjällstationen.
Som fjällguide hos oss får du leda turer och aktiviteter för barn, barnfamiljer och vuxna med varierande tidigare erfarenheter av fjällmiljö och för en del är det första besöket.
Vid mötet med såväl gästen som övrig personal utgår vi från våra värdeord - omtänksamma, nyfikna, äkta, professionella och engagerade. För att kunna leva upp till detta söker vi dig som är engagerad i guidningens mjuka värden men också känner dig trygg med navigering, säkerhet, riskbedömningar och är kunnig i olika väder och terräng. Vi erbjuder ett omväxlande arbete i en unik natur där du har goda möjligheter att utvecklas och att bidra till verksamhetens utveckling. 

Vem är du?
 • Du är utbildad i Fjällsäkerhetsrådets grundläggande fjälledarnorm http://www.fjallsakerhetsradet.se/fjallsakerhetsradet/fjalledarnormen/
 • Du kan visa dokumenterade betyg eller ha referenser från tidigare praktik- och arbetsplatser som påvisar god förmåga att kommunicera och kunna leda grupper på fjället på ett professionellt sätt
 • Innehar B-Körkort
 • Du kan svenska och engelska flytande och det är meriterande om du kan ytterligare något språk
Meriterande är om du:
 • Har lokalkännedom från Grövelsjöfjällen.
 • Guideutbildning utöver fjälledarnormen.
 • Har intresse och kunskap kring fjällens natur, kultur och historia.
Information om tjänsten
 • Anställningsform, säsong
 • 80% mellan 2023-06-07 – 2023-10-01
 • Arbetstiden följer verksamheternas öppettider och är förlagd till såväl vardagar som helger, dagtid som kvällstid.
 • Lön enligt kollektivavtal Visita/HRF, Turistsupplementet
 • Kostavdrag enligt kollektivavtal
Vad erbjuder vi?
 • Personalboende mot hyresavdrag tillsammans med kollegor på fjällstationen
 • En fritid med fjället precis utanför dörren
 • Utvecklingsmöjligheter inom STF
 • Erfarenhet från besöksnäringen
Besök gärna vår hemsida för mer information om anläggningen och våra arrangemang;
www.svenskaturistforeningen.se/grovelsjon

Har du frågar, är du varmt välkommen att kontakta sportchef Josefine Andersson Söderberg  på mail josefine.andersson.soderberg@stfturist.se.

Välkommen med din ansökan redan idag och låt Fjälläventyret bli din vardag!
Bifoga ett personligt brev med CV och minst två referenser.

Ansökan