STF Grövelsjön Fjällstation söker fjällvärdar, sommarsäsongen 2023

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 gjort det möjligt för människor att upptäcka Sverige genom att inspirera och möjliggöra små och stora äventyr. Vi värnar om Sveriges natur- och kulturmiljöer så att även kommande generationer kan fortsätta att upptäcka dem. Föreningen har cirka 246 000 medlemmar och ungefär 250 genuina och personliga boenden i Sverige. Har du sett ett har du långt ifrån sett alla. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på våra boenden och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se

STF Grövelsjön Fjällstation är Svenska Turistföreningens sydligaste fjällanläggning, placerad i Dalarna på gränsen till Norge och Härjedalen.
Den ursprungliga fjällstationen byggdes 1937, 816 m ö h, och har en vidunderlig utsikt över de Norska fjällen. STF Grövelsjön har över 150 bäddar i 65 rum, restaurang med 150 sittplatser, butik och sportuthyrning. I omgivningen finns ca. 3.000 bäddar på andra boendeanläggningar och i fritidshus.

Nu söker vi fjällvärdar till STF Grövelsjön Fjällstation
Att arbeta på en fjällstation är ingen dag sig lik. Som fjällvärd kommer du vara en viktig del till att varje gäst får en minnesvärd helhetsupplevelse från fjällstationen. Hos oss får du ta ett stort ansvar att införliva gästens upplevelse. Livet på en fjällstation är varierande, spännande och lärorikt, precis som en dag på fjället kan vara. Som en del av fjällstationen kommer du arbeta i en sammansvetsad arbetsgrupp som endast ser möjligheter. I gruppen stöttar vi varandra och hjälper till i alla delar på fjällstationen om det behövs.
Våra värdeord omtänksam, nyfiken, äkta, professionell och engagerad genomsyrar hela vår organisation och arbetssätt.

Vad innebär rollen som fjällvärd?

 • Lokalvård och fastighetsskötsel  Att städa på Fjällstationen är en mycket viktig arbetsuppgift. Du tycker om att hålla ordning och reda men också att göra det hemtrevligt och mysigt i huset. Du är van att arbeta effektivt i ett högt tempo så snabba fötter är en fördel. Under en arbetsdag städas både allmänna utrymmen och gästrum som varierar i antal mellan olika dagar. Du behöver vara stark och uthållig då arbetet är fysiskt krävande. 
 • Frukost, lunch och kvällsservering
  Vi erbjuder våra gäster frukost, lunch och middag alla dagar i veckan. I matsalen finns även vårt café iDyllen där vi serverar ekologiska våfflor, hembakade kakor och bullar.
  Under arbetspasset är det stundtals högt tempo, att vara snabb och effektiv utan att stressa och dessutom med ett leende är naturligt för dig. Du har lätt för att ta instruktion och har mod att fatta egna beslut om situationen så kräver.
 • Kök och bageri som köksbiträde/frukostvärd
  Dina arbetsuppgifter kommer innefatta bakning, förberedelser för frukost, sallader och desserter.  Du ingår i ett team tillsammans med våra kockar i köket där enklare matlagning också hör till dina sysslor. Varumottagning, disk och städ ingår också i arbetsuppgifterna.
 • Reception-och Butik
  Som receptions- och butiksbiträde välkomnar du gäster, checkar in och ut samt tar betalt i kassan.

De flesta tjänsterna kan innehålla flera av dessa arbetsområden beroende på ditt intresse och vårt behov. Att alla samarbetar och hjälps åt är en förutsättning för att få anläggningen att fungera så bra som möjligt. 

Vem är du?

 • Meriterande om du tidigare har arbetat inom besöksnäringen
 • Uppskattar ordning och reda samt är engagerad, glad och positiv när du möter gästen, alltid redo att leverera gästservice i världsklass!
 • Lagspelare som älskar att samarbeta
 • Tar ett stort ansvar över dina arbetsuppgifter och helhetsresultatet

Information om tjänsten

 • Anställningsform, säsongsanställning
 • 100% mellan 2023-06-07 – 2023-10-01
 • Arbetstiden följer verksamheternas öppettider och är förlagd till såväl vardagar som helger, dagtid som kvällstid.
 • Lön enligt kollektivavtal Visita/HRF, Turistsupplementet
 • Kostavdrag enligt kollektivavtal

Vad erbjuder vi?

 • Personalboende mot hyresavdrag tillsammans med kollegor på fjällstationen
 • En fritid med fjället precis utanför dörren
 • Utvecklingsmöjligheter inom STF
 • Erfarenhet från besöksnäringen

Besök gärna vår hemsida för mer information om anläggningen och våra arrangemang;
https://www.svenskaturistforeningen.se/boende/stf-grovelsjon-fjallstation/

Har du frågar, är du varmt välkommen att kontakta 
Städledare Erika Johansson på mail erika.johansson@stfturist.se
Restaurangchef Hedda Wendt på mail hedda.wendt@stfturist.se

Kökschef Fredrik Ekstrand på mail fredrik.ekstrand@stfturist.se.
Receptionsansvarig Magdalena Petersson
på mail magdalena.petersson@stfturist.se

Välkommen med din ansökan redan idag och låt Fjälläventyret bli din vardag!
Bifoga ett personligt brev med CV och ange minst två referenser.

Ansökan