STF Blåhammaren Fjällstation söker matlagningsintresserad fjällvärd, vintersäsong 2023

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 gjort det möjligt för människor att upptäcka Sverige genom att inspirera och möjliggöra små och stora äventyr. Vi värnar om Sveriges natur- och kulturmiljöer så att även kommande generationer kan fortsätta att upptäcka dem. Föreningen har cirka 246 000 medlemmar och ungefär 250 genuina och personliga boenden i Sverige. Har du sett ett har du långt ifrån sett alla. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på våra boenden och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se


Är du matlagningsintresserad och vill jobba på vinterfjäll med fokus på gästen?
Då är det dig vi söker! 

Blåhammaren är Svenska Turistföreningens minsta och högst belägna fjällstation. Den ligger på kalfjället i västra Jämtland, 1086 meter över havet. Utsikten är fantastisk med Helags och Sylmassivet i söder och den norska fjällvärlden i väster. 

Vi söker nu dig - som är matlagningsintresserad/ på väg eller redan kock utbildad -  för att jobba i vårt kök under kommande vintersäsong 2023. Vår omtalade och vällagade mat är gjord på röding, ren eller älg - och vi lagar allt mat från grunden. Vi lagar trerättersmiddag varje kväll till våra gäster som vandrat en dag ute på fjället. Men du kommer också att laga mat till dina kollegor, baka bröd och fika. Vi är team på 4-5 som arbetar i köket under säsongen.

Formell utbildning är inte ett krav men vi vill gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat i kök och en förmåga och vilja att lära samt att du gillar utmaningar.
Viktigast av allt är du vill jobba med människor, både det fina mötet med gästen men också att vilja odla en god restaurangkultur med dina kollegor! Vi är varandras arbetsmiljö och jobbar nära varandra - köket och fjällvärdarna. 

Vi ligger i väglöst land och hit vandrar du eller går på skidor. Inkörsportarna är Storulvån, Rundhögen samt Storvallen. Till Blåhammaren kommer gäster på leder från alla väderstreck för maten, fjällvärldens längsta bastuutsikt och för att gå den klassiska Jämtlandstriangeln (Sylarna, Storulvån, Blåhammaren.)

Du kommer bo i ett personalhus, granne med fjällstationen. Det är många med ett brinnande intresse för fjället, ofta i form av natur, djur, turskidåkning, topptur eller snöskovandring. Det är en fin gemenskap i gruppen och på den lediga tiden finns det möjligheter att besöka övriga stationer och stugor i området.

Anställningen är 80% och vintersäsongen är från den 24 februari till 24 april. Tillträde enligt ÖK.
Ansöker gör du genom att fylla i ansökningsformuläret med ett personligt brev samt CV. Berätta vem du är, varför du söker till Blåhammarens Fjällstation och varför du tror att du skulle passa hos oss. Ange minst två referenser i din ansökan. Ansök gärna snarast möjligt eftersom vi kommer att påbörja urvalet under ansökningstidens gång.
Varmt välkommen med Din ansökan

Vid eventuella frågor, kontakta Platschef Caroline Olsson på caroline.olsson@stfturist.se

Ansökan