STF Ritsem söker fjällvärdar till vintersäsongen 2023

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 gjort det möjligt för människor att upptäcka Sverige genom att inspirera och möjliggöra små och stora äventyr. Vi värnar om Sveriges natur- och kulturmiljöer så att även kommande generationer kan fortsätta att upptäcka dem. Föreningen har cirka 246 000 medlemmar och ungefär 250 genuina och personliga boenden i Sverige. Har du sett ett har du långt ifrån sett alla. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på våra boenden och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se


Fjällvärd(ar) till STF Ritsem vintern -23

STF Ritsem ligger i hjärtat av världsarvet Laponia, i slutet på Sveriges längsta återvändsväg, med en vidunderlig utsikt mot Áhkká, Sveriges femte högsta berg 2015 möh. Som granne med de tre nationalparkerna Sarek, Padjelanta och Stora Sjöfallet är Ritsem en av de allra bästa utgångspunkterna för skidåkning och fjällvandring i Sverige. Gäster från hela världen besöker oss under säsongerna och kan räknas i tusental. STF Ritsem har idag 45 bäddar, en välsorterad butik och med en mindre caféservering. Vi är en mindre anläggning med ca 5 anställda under vintersäsongen.
 
Vi söker nu engagerade medarbetare som trivs i spännande och unika miljöer, gillar att hugga i där det behövs, du tar gärna egna initiativ och du trivs naturligtvis att jobba i team.
Personliga egenskaper vi sätter stort värde på är lyhördhet, positivitet, självständighet och naturligtvis tidigare erfarenheter från serviceyrken med butiks- och receptionsvana.
 
Våra värdegrunder inom STF och vår ONÄPE modell är av stor betydelse hos oss där vi tillsammans eftersträvar en hög gästnöjdhet och att vi uppnår våra gemensamt satta mål.
Självklart är du medlem i STF.
Säsongsstart blir i slutet av februari och anställningen löper fram till stängning i slutet av april, eller enligt annan överenskommelse.
 
En stor del av våra gäster är finsktalande och vi söker därför även dig som är finsktalande och som kan uttrycka sig väl både i tal och skrift på svenska.
Förutom svenska är engelska, tyska och franska vanliga inslag i vår vardag. Ange gärna vilka språk som ingår i din repertoar.
Har du B-körkort vill vi gärna att du anger detta.
 
För att trivas i rollen som fjällvärd uppskattar du mötet med gästen, som bla består i att på ett trevligt sätt välkomna våra gäster och att möta deras behov. Du tar hand om bokningar, sköter butiken inklusive receptionen samt är en viktig nyckeldel i våra dagliga städrutiner.
Du som person är strukturerad, lösningsorienterad med siffror, system och logiskt tänkande som en del men också att din nyfikenhet och engagemang utgör en viktig del i vår vardag.
Med gästen i centrum, där nya dagliga situationer är en självklar del i vår vardag vilket betyder att där du alltid skapar en positiv känsla bland våra gäster och kollegor.
I blickfånget ingår, som en naturlig del, där du alltid delar med dig av det lilla extra på ett välstrukturerat sätt och med väl avvägda prioriteringar.
 
Med gästen i centrum är detta säkert bland det bästa du vet, du ska vara nyfiken och positiv, och din känsla för service kännas naturlig. 
Personliga egenskaper och kunskaper går före meriter , är du exempelvis snickare, sjuksköterska, ingenjör, lärare etc så skriv gärna detta !
Berätta också gärna om du tidigare besökt Laponiaområdet och när under året eller andra fjälläventyr du har erfarenhet av.
Du kommer ges möjligheter till längre sammanhängande ledigheter under säsongen för egna utforskningar i området.
Vi bor och arbetar tillsammans och det är viktigt att du trivs med att ha människor och kollegor i din omgivning där allt bygger på samarbete.
Alla bor vi i enkelrum.
 
Låter detta intressant och du känner igen dig?
 
Välkommen med din ansökan, tillsammans med ditt cv och ett kortfattat personligt brev. Vi kommer sedan fortlöpande kalla till intervjuer. Intervjuerna kommer att ske via Teams.
 
Tjänsterna tillsätts löpande men hör av dig helst före den 1 december. Lön enligt avtal.
 
För mer information kontakta Greger Mellbert, platsansvarig STF Ritsem, 010-1902452 eller mail, greger.mellbert@stfturist.se

Ansökan