STF Saltoluokta Fjällstation söker kockar, vintersäsongen 2023

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 gjort det möjligt för människor att upptäcka Sverige genom att inspirera och möjliggöra små och stora äventyr. Vi värnar om Sveriges natur- och kulturmiljöer så att även kommande generationer kan fortsätta att upptäcka dem. Föreningen har cirka 246 000 medlemmar och ungefär 250 genuina och personliga boenden i Sverige. Har du sett ett har du långt ifrån sett alla. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på våra boenden och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se

Är du en social person som uppskattar att arbeta tillsammans med andra, i en spännande miljö dit människor från hela världen söker sig för att uppleva världsarvet Laponia? Saltoluokta Fjällstation är ett andra hem för många, en plats att alltid komma tillbaka till både för gäster och personal. Våra gäster uppskattar oss för den mysiga atmosfären, det trevliga bemötande och den hänförande naturen. Personalen lyfter fram den goda stämningen, hemmakänslan och möjligheten att jobba med varierande uppgifter och spendera lediga dagar i vacker fjällmiljö. Vi söker dig som vill arbeta som i vårt kök och vara med och bidra till detta! 

Saltoluokta Fjällstation är en, delvis dold, pärla i Norrbottens fjällvärld. Hit söker sig såväl vana turskidåkare, aktiva barnfamiljer och de som upptäcker fjällen för första gången. Som fjällvärd välkomnar du våra gäster och hjälper till med deras önskemål, i serveringen, reception, städet eller köket. 

Att arbeta på en fjällstation är en stor förmån som många drömmer om, här får du leva kollektivt, i en fin gemenskap med stor möjlighet till fjällturer i närområdet. Vi är en arbetsgrupp på ca 17 personer, som lever och bor tillsammans. Som anställd av Svenska turistföreningen representerar du hela organisationen. 

Fjällstationen ligger vid sjön Langas, och hit kommer man med skidor eller skoter. Många hänförs av Huvudbyggnaden, som i stort sett är intakt från 1918, med timrade väggar, levande ljus och inredning från byggåret. STF Saltoluokta har omkring 100 bäddar och många gäster stannar ett dygn för att ta en bastu, äta en tvårätters i restaurangen och sova en god natts sömn innan de åker vidare på sin fjälltur. Vi jobbar mycket med lokala råvaror, bakar vårt bröd själva, har en kravmärkt frukostbuffé och strävar efter att vara en hållbar anläggning. 

Vem söker vi? 
Till vårt köksteam söker vi dig som vill bjuda våra gäster på en mat och dryckesupplevelse som förgyller vistelsen både för den som skidrat långt och för den bekväma weekendresenären. Varje kväll erbjuder vi en middagsbuffé inspirerad av lokala smaker. Vi får det mesta av vår fisk och kött från närområdet. Vi är levererar även fullvärdiga alternativ för de gäster som äter veganskt eller har specialkost. Vår kökspersonal lagar även mat till övriga kollegor på fjällstationen. Vi har inget separat bageri utan kökspersonalen står även för brödbak och fika. Du trivs i köket, och har inga problem att växla arbetstempo, beroende på gästantal.

Vi ser gärna att du: 

- har utbildning inom restaurang och kök, och några års erfarenhet av att arbeta i kök. 

- intresse för att förädla viltkött och andra råvaror som kommer från området.  

- intresse för dryck och bekväm med att presentera kvällens meny för våra gäster. 

- tycker om att baka, i synnerhet bröd. 

Du bör trivas med det sociala livet som livet på en fjällstation innebär. Du tycker det är viktigt att vara inkluderande och skapa trivsel och du har en förmåga att ta egna initiativ. Du trivs med att ha varierande arbetsuppgifter och har inga problem att ställa om arbetet på grund av att planer ändras på grund av väder eller oförutsägbara händelser. Du uppskattar ett högt tempo när driften kräver, och är kreativ och drivande under lugnare perioder.  

Personalboende och kost 
Anställningen är helinackordering med kost, dvs. du bor och äter på fjällstationen och betalar för detta enligt avtal. Personalboende finns i separat hus och delas med övriga anställda. Boende i eget eller delat rum och gemensamma ytor som vardagsrum, dusch, bastu och toaletter. 
 
1-2 tjänster. 
Lön och arbete enligt HRF;s kollektivavtal. Tjänsten är en säsongsanställning från ca 20 februari till 27 april, med en arbetstid om 100%. 
Läs mer om oss på www.saltoluokta.se och kolla gärna in vinterns paket och arrangemang. 
 
Bifoga CV och personligt brev och skicka in din ansökan. Vi tar endast emot ansökningar via denna annons. Kallelse till intervju sker löpande och kommer ske via Teams. 
 
Frågor? Använd kontaktuppgifterna nedan: 
Platschef Julia Palo 
julia.palo@stfturist.se 

Ansökan