Köksmästare till STF Abisko Fjällstation

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 250 och STF omsätter ungefär 330 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen


På STF Abisko Fjällstation är maten en del av gästens upplevelse och för oss är det viktigt att erbjuda god mat lagad med omsorg och bra råvaror. Restaurangen erbjuder våra gäster service mellan 07,30-22.00, frukost, lunch och middag dagligen. Vi arbetar aktivt med KRAV-märkta produkter och värnar om det svenska matarvet. Vi är märkta med KRAV nivå 2 som den nordligaste av 9 restauranger i Sverige.
STF Abisko Fjällstation är Svenska Turistföreningens nordligaste fjällstation och är placerad i Abisko Nationalpark. Här har vi funnits i över 110 år. Vi har 377 bäddar, KRAV 2-märkt restaurang, KRAV-märkt butik med uthyrning av friluftsutrustning, linbana och guideverksamhet. Gästerna som besöker oss kommer från hela världen, året runt.

Att jobba i Abisko är så mycket mer än bara ett jobb, det är en livsstil. Med vår unika plats mitt i en nationalpark är det lätt att ha en aktiv fritid. Närheten till Norge med dess fjordar och vackra fjäll ser vi som en bonus.
Vill du bli en del av vårt team? Vi söker nu en köksmästare.

I Abisko har vi en längre tid försök hitta en hållbar lösning för hur restaurangen ska fungera och personalen trivas. Vi tror att vi har hittat rätt. Restaurangverksamhet leds ytterst av en F&B vars närmsta medarbetare är köksmästaren som är driftsansvarig för köket och restaurangchefen som är driftsansvarig för servisen. Restauranggänget har en vänlig jargong och jobbar som ett team.

Som köksmästare är du en viktig kugge i vår verksamhet och tillsammans med ditt köksteam säkerställer du att vår matkvalitet bevaras på ett ekonomiskt och miljömässigt hållbart sätt. Du ansvarar för driften av köket på STF Abisko Fjällstation och för maten uppe på Aurora Sky Station. Du ansvarar för att kökspersonalen trivs, inköp av varor, ta fram menyer och genomföra inventeringar. Vi söker dig som älskar mat och som inte är rädd för att gå nya vägar. Du har erfarenhet av liknande arbete inom hotell- och restaurangkök eller är kanske en erfaren kock/sous chef som vill ta steget vidare. Du har god samarbetsförmåga och goda ledaregenskaper, en bra känsla för köksekonomi och du är väl insatt i HACCP. Eftersom matupplevelsen är en viktig del av helhetsupplevelsen på Fjällstationen kommer du även att få vara med och utveckla koncept på övergripande nivå.

Du bör vara en van datoranvändare och kunna prata svenska och engelska flytande. Körkort gör ditt liv här uppe väldigt mycket lättare och är också till viss grad nödvändigt för jobbet.

Omfattning: Tillsvidareanställning med tillträde under maj månad 2018.

Ansöker gör du genom att fylla i ansökningsformuläret med ett personligt brev samt CV. Berätta vem du är, varför du söker arbete hos oss i Abisko och varför du tror att du skulle passa med oss. Ange minst två referenser i din ansökan. Vi önskar att de som kallas till intervju har möjlighet att komma upp för att se verksamheten. Ansök gärna snarast möjligt eftersom vi kommer att påbörja urvalet under ansökningstidens gång.

Vi har kollektivavtal.
Personalboende finns och man väljer själv om man vill tillaga sin egen mat eller äta i restaurangen.

Läs gärna mer om oss på www.svenskaturistforeningen.se/abisko.

Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post eller brev

Upplysningar lämnas av F&B Erkki Rintala, tel. 070-226 10 80, email: erkki.rintala@stfturist.se

Ansökan