Kock till Saltoluokta

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 250 och STF omsätter ungefär 330 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen

 

Saltoluokta Fjällstation ligger i Jokkmokksfjällen, har hundra bäddar och finns i väglöst land vid gränsen till världsarvet Laponia och nationalparkerna Sarek och Stora Sjöfallet. Till Salto kommer folk från hela Sverige men även från utlandet för att njuta av den storslagna naturen, delta i några av de arrangemang vi ordnar, starta eller avsluta fjällvandringar längs Kungsleden eller Sareks nationaplark.

I Salto är vi 16 personer som arbetar under sommarsäsongen. Vid sidan av naturen är gästbemötande, atmosfär och stämning några av anledningarna till att våra gäster besöker oss, därför är dina personliga egenskaper väldigt viktiga. Att kunna fungera bra i mindre grupper, att ha en stor servicevilja och arbetskapacitet samt en förmåga att kunna ta egna initiativ är självklarheter och det allra viktigaste för att lyckas i arbetet på fjällstationen.

Vi söker nu för hela eller delar av vår sommarsäsong, med start 11 juni, en kock med erfarenhet från restaurang och köksarbete.

Vi satsar på menyer där råvaror från fjället får mycket plats. Vi handlar lokalt, kravmärkt och jobbar mycket med viltkött från fjället och fjällfisk från sjöarna i området. Vi serverar dagligen frukost, lunch och tre-rättersmiddagar.

Saltoluokta erbjuder vid sidan av ett spännande arbete en fantastisk miljö med nationalparker och fjäll, där möjligheterna till fjäll- och friluftsliv är stora. Utanför dörren finns Sveriges största nationalparker och spännande utomhusaktiviteter som vandring och fiske hör till vardagen både för oss som jobbar och våra gäster. Att jobba på fjällstation är ofta en lite annorlunda utmaning och spännande erfarenhet då livet på en fjällstation innebär att vi i en mindre grupp både bor, lever och arbetar tillsammans under några månader.

Vår sommarsäsong pågår från 11 juni till och med slutet av september Möjlighet till arbete utöver vintersäsongen finns.

Rekrytering sker löpande,

Mer info om fjällstationen och området finns på vår hemsida; www.saltoluokta.se

Ansökan