Praktikant som guide/fjällförare STF Abisko

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 250 och STF omsätter ungefär 330 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen

STF Abisko Fjällstation är Svenska Turistföreningens nordligaste fjällstation och är placerad i Abisko Nationalpark. Här har vi funnits i över 110 år. Vi har 377 bäddar, KRAV 2 -märkt restaurang, KRAV-märkt butik med uthyrning av friluftsutrustning, linbana och guideverksamhet. Gästerna som besöker oss kommer från hela världen, året runt.

För att kunna ansöka om att få en praktikplats på STF Abisko Fjällstation måste du gå någon av de guideutbildningar som gör dig behörig enligt Fjälledarnormen (http://www.fjallsakerhetsradet.se/fjallsakerhetsradet/fjalledarnormen). Om du gör det kan vi erbjuda dig en bred insyn i verksamheten på en större fjällanläggning och vad det innebär att guida de kundgrupper som besöker oss.

Du kommer kunna söka på 2 perioder. Den första perioden är v. 27-28  och den andra v. 31-32.

Om du vill praktisera som guide/fjällförare på STF Abisko Fjällstation under vintersäsongen önskar vi att du ansöker om en plats genom länken i denna annons. Motivera varför just du borde få en praktikantplats och vilken period du vill praktisera.

Vi kan delvis erbjuda enklare boende, delvis kan du få vara beredd att bo i tält.

Ansökan