STF Abisko Turiststation söker 1:e Kock

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 gjort det möjligt för människor att upptäcka Sverige genom att inspirera och möjliggöra små och stora äventyr. Vi värnar om Sveriges natur- och kulturmiljöer så att även kommande generationer kan fortsätta att upptäcka dem. Föreningen har cirka 246 000 medlemmar och ungefär 250 genuina och personliga boenden i Sverige. Har du sett ett har du långt ifrån sett alla. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på våra boenden och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se


STF Abisko Turiststation är belägen längs E-10 i den lappländska fjällvärlden, vid kanten av Sveriges 6:e största sjö Torneträsk. Här har STF verkat sedan 1902. Höst/Vintersäsongen sträcker sig från november till slutet av april för att sen öppna upp igen i på juni till slutet på september. Vår Bistro Storstugan är öppet året runt.
Här finns 400 bäddar, 2 restauranger med fullständiga rättigheter, sporttjänst med fjällförare, uthyrning, bageri, butik mm. Besök gärna vår hemsida www.svenskaturistforeningen.se
 
STF Abisko Turiststation restaurang Kungsleden har ca 120 sittplatser, är KRAV-märkt och en stor del av maten innehåller norrländska råvaror. Frukost och lunch serverar vi på buffé medan middagarna serveras på tallrik. Tempot i restaurangen är mycket högt under högsäsongsperioderna, vilket gör arbetet hektiskt, utvecklande och väldigt roligt. Vår Bistro Storstugan har 50 sittplatser här serveras lite enklare mat.

Vi söker nu en 1:e kock till våra kök, med ansvar för att maten håller en hög och jämn kvalitet. De viktigaste egenskaperna för denna tjänst är förmågan att introducera, leda och motivera medarbetarna i köket. Fokus ligger på matlagning och att säkerställa att all mat som vi levererar till våra gäster inte bara motsvarar utan även överträffar gästens förväntan.

Under året varierar tempot mycket beroende på säsong och det är din huvudsakliga uppgift att leda och stötta medarbetarna i köket, samt vara en viktig del i utvecklingen av köket på STF Abisko Turiststation. Vi strävar ständigt efter att höja kvaliteten på det som lämnar köket, med målet att hålla samma höga kvalitet på både mat och service oavsett om vi serverar 20 eller 220 gäster under en kväll.

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet från köksarbete och det är ett stort plus om du även har arbetet inom turistbranschen tidigare. Du ska veta innebörden av att sätta gästen i centrum samtidigt som du ska vara en motiverande ledare för övriga medarbetare i köket.
Tjänsten innebär helårsanställning från november. Som 1:kock är din huvuduppgift att säkerställa en hög kvalitet på maten som tillagas, beställningar, inventering samt att våra gäster ska få en fantastisk måltidsupplevelse i restaurangen.

Vi förväntar oss att du:
-         Har gedigen erfarenhet inom restaurangyrket och tidigare ledarerfarenheter.
-         Har hög social kompetens och goda ledaregenskaper.
-         Har hög arbetskapacitet och tycker om utmaningar som kräver snabba    lösningar.
-         Har ett ordningssinne och kan skapa struktur i både ditt eget och avdelningens arbete.
-         Är serviceinriktad och kan arbeta i grupp, har ansvarskänsla och är punktlig.
-         Har lätt för att kommunicera både internt och externt 

Meriterande är:
-          Utbildning inom Hotell, Restaurang och Turism eller motsvarande kompetens.
-          Ledarskapsutbildning eller motsvarande kompetens genom erfarenhet.
-          Grundläggande ekonomisk förståelse eller erfarenhet.

Lön enligt kollektivavtal.
Boende i eget rum eller i lägenhet finns
Heltid ca 2023-11-01 - tills vidare

Ansökan