STF Grövelsjön Fjällstation söker fjällguider till vintersäsongen 2022/2023

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 gjort det möjligt för människor att upptäcka Sverige genom att inspirera och möjliggöra små och stora äventyr. Vi värnar om Sveriges natur- och kulturmiljöer så att även kommande generationer kan fortsätta att upptäcka dem. Föreningen har cirka 246 000 medlemmar och ungefär 250 genuina och personliga boenden i Sverige. Har du sett ett har du långt ifrån sett alla. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på våra boenden och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se

Njuter du av naturupplevelser på vinterfjället och vill dela med dig i möten med andra människor? Är du positiv, engagerad och nyfiken? Då är det här jobbet för dig!
STF Grövelsjön Fjällstation är Svenska Turistföreningens fjällanläggning, placerad i nordvästra Dalarna på gränsen till Norge och Härjedalen. Den ursprungliga fjällstationen byggdes 1937, 816 m ö h, och har en vidunderlig utsikt över de Norska fjällen. STF Grövelsjön Fjällstation är utgångspunkt för såväl dagsturer som långa äventyr för såväl vandrare som skidåkare. Fjällstation är även ett officiellt Vasaloppscenter för både längdskidor och löpning och lockar med sina goda förutsättningar och närhet till det 100 km långa spårsystemet mängder med längdskidåkare varje vinter.
STF Grövelsjön har över 150 bäddar i 65 rum, restaurang med 150 sittplatser, butik och sportuthyrning. I omgivningen finns ca. 3.000 bäddar på andra boendeanläggningar och i fritidshus.

Vill du bli en del i vårt team?

Fjällguide och skiduthyrare
Vi erbjuder våra gäster aktiviteter på fjället, i fjällskogen och på fjällstationen. Under vintersäsongen har vi en mängd arrangemang med tonvikt på fjällskidturer i såväl den norska som svenska delen av Grövelsjöfjällen. Som fjällguide hos oss får du leda turer och aktiviteter för barn, barnfamiljer och vuxna men också arbeta i vår sportuthyrning och skidverkstad.
Vid mötet med såväl gästen som övrig personal utgår vi från våra värdeord - omtänksamma, nyfikna, äkta, professionella och engagerade. För att kunna leva upp till detta söker vi dig som är engagerad i guidningens mjuka värden men också känner dig trygg med navigering, säkerhet, riskbedömningar och är en säker skidåkare i olika väder, snöförhållanden och terräng. Vi erbjuder ett omväxlande arbete i en unik natur där du har goda möjligheter att utvecklas och att bidra till verksamhetens utveckling. 

Vi vill att du uppfyller följande:
 • Du är utbildad i Fjällsäkerhetsrådets grundläggande fjälledarnorm http://www.fjallsakerhetsradet.se/fjallsakerhetsradet/fjalledarnormen/
 • Du kan visa dokumenterade betyg eller ha referenser från tidigare praktik- och arbetsplatser som påvisar god förmåga att kommunicera och kunna leda grupper på fjället på ett professionellt sätt
 • Innehar B-Körkort
 • Du kan svenska och engelska flytande och det är meriterande om du kan ytterligare något språk
 • Är bekväm att åka turskidor i varierande snöförhållanden och terräng

Meriterande är om du:
 • Har lokalkännedom från Grövelsjöfjällen.
 • Har goda kunskaper om skidutrustning och vallning.
 • Är erfaren längdskidåkare och/eller utbildad längdskidinstruktör.
 • Guideutbildning utöver fjälledarnormen.
 • Har körkort/förarbevis och erfarenhet att köra snöskoter.
 • Har erfarenhet av att köra pistmaskin för spårkörning.
 • Har intresse och kunskap kring fjällens natur, kultur och historia.

Besök gärna vår hemsida för mer information om anläggningen och våra arrangemang;
www.svenskaturistforeningen.se/grovelsjon

Anställningsperioder  
Säsongen pågår från 22 december till den 16 april.
Ange om du kan arbeta hela säsongen eller något av nedanstående alternativ
1. 2022-12-19 - 2023-01-05
2. 2023-02-08 - 2023-04-16

Välkommen med din ansökan redan idag och låt Fjälläventyret bli din vardag!

Övrigt som är bra att veta:
 • Ansök genom att bifoga ett personligt brev med CV och ange minst två referenser.
 • Lön enligt kollektivavtal med Hotell- och restaurangfacket.
 • Personalboende i eget eller delat rum. Kost och logi betalar du för enligt avtal.
 • Tjänsterna är en säsongsanställning med 80-100% sysselsättningsgrad.

Ansökan