STF Grövelsjön Fjällstation söker Fjällvärdar till vintersäsongen 2022/2023

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 gjort det möjligt för människor att upptäcka Sverige genom att inspirera och möjliggöra små och stora äventyr. Vi värnar om Sveriges natur- och kulturmiljöer så att även kommande generationer kan fortsätta att upptäcka dem. Föreningen har cirka 246 000 medlemmar och ungefär 250 genuina och personliga boenden i Sverige. Har du sett ett har du långt ifrån sett alla. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på våra boenden och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se

Njuter du av naturupplevelser och möten med andra människor? Är du positiv, engagerad och nyfiken? Då är det här jobbet för dig!

STF Grövelsjön Fjällstation är Svenska Turistföreningens sydligaste fjällanläggning, placerad i Dalarna på gränsen till Norge och Härjedalen.
Den ursprungliga fjällstationen byggdes 1937, 816 m ö h, och har en vidunderlig utsikt över de Norska fjällen. STF Grövelsjön har över 150 bäddar i 65 rum, restaurang med 150 sittplatser, butik och sportuthyrning samt Spa. I omgivningen finns ca. 3.000 bäddar på andra boendeanläggningar och i fritidshus.

Som Fjällvärd på STF Grövelsjön Fjällstation erbjuder vi ett arbete fyllt av spännande möten, hårt jobb och trevliga kollegor men också lediga dagar att fylla med fjäll, äventyr och gemenskap. 

Vi söker dig som är engagerad, glad och positiv när du möter gästen och alltid är redo att leverera gästservice i världsklass!
Vi vill att du kan ta egna initiativ, är flexibel och inte tvekar på att ta dig an nya utmaningar.
Vi bor och jobbar tillsammans vilket betyder att du behöver vara duktig på att arbeta i team och uppskattar att bo kollektivt.

Huvudsakliga arbetsområden:

 • Lokalvård och fastighetsskötsel  Att städa på Fjällstationen är en mycket viktig arbetsuppgift. Du tycker om att hålla ordning och reda men också att göra det hemtrevligt och mysigt i huset. Du är van att arbeta effektivt i ett högt tempo så snabba fötter är en fördel. Under en arbetsdag städas både allmänna utrymmen och gästrum som varierar i antal mellan olika dagar. Du behöver vara stark och uthållig då arbetet är fysiskt krävande. 
 • Frukost, lunch och kvällsservering
  Vi erbjuder våra gäster frukost, lunch och middag alla dagar i veckan. I matsalen finns även vårt café iDyllen där vi serverar ekologiska våfflor, hembakade kakor och bullar.
  Under arbetspasset är det stundtals högt tempo, att vara snabb och effektiv utan att stressa och dessutom med ett leende är naturligt för dig. Du har lätt för att ta instruktion och har mod att fatta egna beslut om situationen så kräver.
 • Kök och bageri som köksbiträde/frukostvärd
  Dina arbetsuppgifter kommer innefatta bakning, förberedelser för frukost, sallader och desserter.  Du ingår i ett team tillsammans med våra kockar i köket där enklare matlagning också hör till dina sysslor. Varumottagning, disk och städ ingår också i arbetsuppgifterna.

De flesta tjänsterna kan innehålla flera av dessa arbetsområden beroende på ditt intresse och vårt behov. Att alla samarbetar och hjälps åt är en förutsättning för att få anläggningen att fungera så bra som möjligt. 
Det är meriterande med tidigare erfarenhet från servicebranschen och kunskap inom kassasystemet Cesar och bokningssystemet Hotsoft.

Anställningsperiod  
Säsongen pågår från 22 december till den 16 april.
Ange om du kan arbeta hela säsongen eller något av nedanstående alternativ
1. 2022-12-19 - 2023-01-05
2. 2023-02-08 - 2023-04-16

Besök gärna vår hemsida för mer information om anläggningen och våra arrangemang;
https://www.svenskaturistforeningen.se/boende/stf-grovelsjon-fjallstation/

Välkommen med din ansökan redan idag och låt Fjälläventyret bli din vardag!

Övrigt som är bra att veta:

 • Ange överst i din ansökan vilken avdelning och huvudsakliga arbetsuppgifter du är intresserad av.
 • Ange i din ansökan om du har särskilda önskemål om anställningsperiod och tjänstgöringsgrad.
 • Bifoga ett personligt brev med CV och ange minst två referenser.
 • Lön enligt kollektivavtal med Hotell- och restaurangfacket.
 • Personalboende i eget eller delat rum. Kost och logi betalar du för enligt avtal.
 • Tjänsten är en säsongsanställning med 80-100% sysselsättningsgrad.

 

Ansökan