STF Saltoluokta Fjällstation söker köksbiträde från augusti

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 gjort det möjligt för människor att upptäcka Sverige genom att inspirera och möjliggöra små och stora äventyr. Vi värnar om Sveriges natur- och kulturmiljöer så att även kommande generationer kan fortsätta att upptäcka dem. Föreningen har cirka 246 000 medlemmar och ungefär 250 genuina och personliga boenden i Sverige. Har du sett ett har du långt ifrån sett alla. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på våra boenden och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 250 och STF omsätter ungefär 330 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen

Spendera sommaren i Saltoluokta, nära nationalparkerna Stora Sjöfallet och Sarek, på gränsen till världsarvet Laponia. STF Saltoluokta fjällstation är känt för sin goda meny baserad på lokala smaker, som serveras i den rustika huvudbyggnaden från 1918. I vår kravmärkta restaurang serveras frukost, lunch, fika och middag alla dagar i veckan. Våra gäster utgörs till stor del av fjällvandrare på långtur, barnfamiljer och weekendgäster. Saltoluoktas kök är en plats för dig som vill laga mat på lokala råvaror tillsammans med ett litet och sammansvetsat team. 

Inför sommarsäsongen 2022 söker vi engagerade medarbetare som älskar att skapa oförglömliga upplevelser för våra gäster. På fjället är vi en relativt liten arbetsgrupp, så det är ett grundkrav att du trivs att arbeta i team, att du inte är rädd för att hugga i där det behövs och är bra på att ta egna initiativ. Både väder och oförutsägbara händelser kan påverka verksamheten, så det är viktigt att du är flexibel. Du är social, lyhörd och tycker om att bo och dela vardag tillsammans med dina kollegor. Att vara inkluderande och skapa trivsel är självklart för dig.

Till vårt köksteam söker vi dig som vill bjuda våra gäster på en mat och dryckesupplevelse utöver det vanliga. En upplevelse som förgyller vistelsen både för den som vandrat långt och för weekendresenären som gillar att umgås framför brasan och njuta av utsikten.
Varje kväll bjuder vi våra gäster på middagsbuffé inspirerad av lokala smaker. Vi får det mesta av vår fisk och vårt kött från närområdet och serverar endast viltkött på middagarna. Vi är stolta över att även kunna leverera fullvärdiga veganska- och specialkost-alternativ och ser därför gärna att du är bekväm med det. Vår kökspersonal lagar även mat till övriga kollegor på fjällstationen. Vi har inget separat bageri utan kökspersonalen står även för brödbak och fika.

Vi ser gärna att du har utbildning inom restaurang och kök, och några års erfarenhet av att arbeta i kök. Du bör ha ett intresse för att förädla viltkött och andra råvaror som kommer från området. Det är ett plus om du är duktig på dryck och bekväm med att presentera kvällens meny för våra gäster.

Anställningen gäller från ca 1/8 - 22/9.

Anställningen innebär helinackordering med kost, dvs. du bor och äter på fjällstationen och betalar för detta enligt avtal. Personalboende finns i separat hus och delas med övriga anställda. Du delar rum med en av dina kollegor, och delar även på gemensamma ytor som vardagsrum, dusch, bastu och toaletter.

Laponiafjällen är fantastiska att uppleva. Din fritid i Salto ger dig stora möjligheter att utforska fjällen i närområdet. Ett perfekt tillfälle för dig som vill kombinera ett roligt jobb med ett aktivt liv på fjället.

2 tjänster
Lön och arbete enligt HRF;s kollektivavtal. Tjänsten är en säsongsanställning med en arbetstid om 80-100%.
Läs mer om oss på www.saltoluokta.se
Kallelse till intervju sker löpande med start i mitten av mars, intervjuer sker digitalt

Bifoga CV och personligt brev och skicka in din ansökan.

Frågor?
Platschef Julia Palo
julia.palo@stfturist.se

Ansökan