Guide till STF Storulvån/Jämtlandsfjällen vinter 2022

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 gjort det möjligt för människor att upptäcka Sverige genom att inspirera och möjliggöra små och stora äventyr. Vi värnar om Sveriges natur- och kulturmiljöer så att även kommande generationer kan fortsätta att upptäcka dem. Föreningen har cirka 258 000 medlemmar och ungefär 250 genuina och personliga boenden i Sverige. Har du sett ett har du långt ifrån sett alla. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på våra boenden och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se


Guide till STF Storulvån fjällstation/Jämtlandsfjällen
Är du en fjällentusiast med egenskaper som tålmodig, ansvarsfull och serviceinriktad? Kanske har vi då jobbet för dig! Vi söker förstärkning i vårt guideteam till vintersäsongen 2022!

Alla våra guider bor och arbetar utifrån Storulvån fjällstation, som ligger 6 mil väster om Åre. Storulvån Fjällstation har ca 150 bäddar, butik, sportuthyrning, guideverksamhet och restaurang med fullständiga rättigheter. Härifrån utgår vandrings- och skidleder till olika övernattningsstugor och våra andra fjällstationer (Helags, Sylarna och Blåhammaren). Vintersäsongen 2022 varar från mitten av februari till 24 maj.

Även om basen för din anställning är på Storulvån, så sträcker sig din arbetsplats ut över hela Jämtlandsfjällen. På vår sportavdelning genomför vi ett stort antal flerdagarsturer och kurser utspritt över hela säsongen, på såväl turskidor som toppturskidor. Vårt fokus är att förmedla kunskap om natur och kultur i området, skapa engagemang och ge förutsättningar för fantastiska upplevelser, allt med ett personligt bemötande och bred kompetens.
Som guide hos oss blandar du arbete utomhus på fjället, med inomhusjobb i vår uthyrning. Där tillhandahåller vi det mesta i utrustningsväg för fjället, men också information och turtips.
Här kan du läsa mer om de turer och kurser vi håller i vinter:
https://www.svenskaturistforeningen.se/boende/stf-storulvan-fjallstation/aktiviteter/

Vi söker nu en till guide till vårt team på 8 personer.
Vi söker dig som på ett professionellt, säkert och entusiasmerande sätt leder våra gäster på fjället mot nya upplevelser och fler erfarenheter. Som guide hos oss bör du vilja förmedla din kunskap vidare på ett pedagogiskt och ödmjukt sätt. Målet med våra turer är att gästen skall vilja komma tillbaka om och om igen, och du har en stor roll där!
Du bör ha ett tydligt säkerhetstänk, kunna agera och ta egna initiativ vid behov, samt trivas med att jobba såväl ensam som i team.
Du bör vara en god skidåkare på såväl turskidor som topptursskidor.

Vi vill att du
  • Är utbildad och certifierad i Fjällsäkerhetsrådets grundläggande fjälledarnorm
  • Ha yrkeserfarenhet med goda referenser från tidigare arbetsplats med liknande arbetsuppgifter eller haft längre praktik med goda referenser från praktikplats med liknande arbetsuppgifter
  • Har gått en guideutbildning
 
Meriterande om du
  • Har jobbat som guide/skidlärare 
  • Har läst påbyggnadskurser inom lavinkunskap
  • Har lokalkännedom i Jämtlandsfjällen
  • Har kunskap inom biologi, geologi, samisk kultur, renskötsel etc
  • Har annan relevant yrkeserfarenhet inom service

 
En fullgod ansökan innehåller ett personligt brev, ett foto och komplett CV.
Anställningen är på 100% säsongsanställning, från 11 februari till 25 april. Du ärhelinackordering med kost, dvs du bor och äter på Storulvån Fjällstation och betalar för detta enligt avtal. Personalboende i separat hus med delat rum.                       
Lön enligt kollektivavtal. Rekrytering sker löpande.

För frågor kontakta sportchef Elin.strannegard@stfturist.se. Välkommen med din ansökan!

Ansökan