Sportchef till STF Kebnekaise Fjällstation

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 gjort det möjligt för människor att upptäcka Sverige genom att inspirera och möjliggöra små och stora äventyr. Vi värnar om Sveriges natur- och kulturmiljöer så att även kommande generationer kan fortsätta att upptäcka dem. Föreningen har cirka 258 000 medlemmar och ungefär 250 genuina och personliga boenden i Sverige. Har du sett ett har du långt ifrån sett alla. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på våra boenden och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se


STF Kebnekaise Fjällstation ligger två mil från närmaste väg, vid foten av Sveriges högsta berg.

Stationen andas såväl alpin historia som upptäckarlust. Resan till STF Kebnekaise Fjällstation börjar i Nikkaluokta, där vägen slutar och vildmarken tar vid. 19 km ut på kalfjället i Norra Lappland, vid foten av Sveriges högsta berg, hittar du oss. Här möts du av full service, restaurang och bastu.

Här finns totalt 218 bäddar, en restaurang med fullständiga rättigheter och sportverksamhet med både uthyrning och guider. Totalt bor och arbetar mellan 25-60 anställda på stationen, beroende på säsong. Våra gäster är många, och vi brinner för att skapa fantastiska fjällupplevelser för var och en. Fjällstationen är öppen ca 7månader/år. Anställningen är inackordering i kost, det innebär att du bor på fjällstationen under de perioder då stationen är öppen. Arbetet styrs av vårt gästflöde vilket innebär stort fokus på drift under intensiva perioder, främst april, juni-september. God planeringsförmåga och hög stresstålighet är ett krav. Under höst och vinter läggs tid på rekrytering, planering och inköp. Du planerar våra kommande turer, och ser till att vår sportverksamhet går mot en fortsatt utveckling utifrån våra förutsättningar och våra gästers önskemål. 

Nu söker vi en ny sportchef till STF Kebnekaise fjällstation med start under vintern 2022.
Som sportchef ansvarar du för planering, paketering och genomförandet av våra turer och arrangemang där säkerheten är en viktig del. Uthyrningen med friluftsutrustning för både vinter och sommar är också ett av dina ansvarsområden. Under säsong har du personalansvar för våra guider där vi vill att våra värdeord omtänksamma - nyfikna - äkta - professionella - engagerade ska finnas med i ditt ledarskap.

Att samarbeta med övriga avdelningschefer är en självklarhet och en förutsättning för gästens helhetsupplevelse hos oss. Du ingår i fjällstationens ledningsgrupp där vi tillsammans arbetar för att driva verksamheten framåt mot uppsatta mål. I Sporten jobbar 4-12 personer beroende på säsong. Som sportchef har du personalansvar för våra guider, ansvar för säkerheten på våra turer och gästens upplevelse på guidad tur.  Vi söker Dig med mycket energi, väl utvecklat säkerhetstänk och som brinner för människors välbefinnande. Du engagerar och motiverar medarbetarna. Du sätter våra gäster i fokus samtidigt som du strävar mot försäljningsmål och lönsamhet för verksamheten. Dina uppgifter är allt från schemaläggning, planering av turer, riskanalyser, genomförande av arrangemang och inte minst guidning.

Till tjänsten som sportchef söker vi dig som;
 • gått yrkesutbildning eller som UIAGM certifierad bergsguide.
 • är certifierad enligt Fjällsäkerhetsrådets fjälledarnorm eller motsvarande och ha erfarenhet från guideverksamhet, gärna i ledande befattning.
 • har administrativ förmåga och mycket god datakunskap då tjänsten innehåller bl. a paketering med prissättning och kalkyler. 
 • är intresserad av och har god kunskap om sociala medier så som facebook och instagram.
 • trivs i rollen som värd och är intresserad av och nyfiken på nya människor i alla åldrar.
 • trivs i rollen som guide, lärare/instruktör och ledare för grupper såväl som enskilda gäster.
 • är kreativ, initiativrik och långsiktig men också förändringsberedd när omständigheterna kräver det.
 • har goda språkkunskaper i svenska och engelska med en förmåga att kunna formulera och uttrycka dig väl i både tal och skrift. 
 • extra meriterande är om du har tidigare erfarenhet av arbete med av vintersportsevenemang. 
STF Kebnekaise Fjällstation erbjuder; 
 • en helårsanställning som omfattar 80%, tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
 • personalboende i eget rum under säsongerna, hyra och kost avdrages från lön enligt avtal.
 • ett stimulerande och utvecklande arbetsplats
 • glada och trevliga kollegor
 • medlemskap i svenska turistföreningen
Besök gärna vår hemsida för mer informationom anläggningen och våra arrangemang;

https://www.svenskaturistforeningen.se/boende/stf-kebnekaise-fjallstation/

Ansökan

Urval och intervjuer kommer att ske löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt, senast den 31/1-2022

Ansökan