Svenska Turistföreningen (STF) söker en Medlemsansvarig

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 gjort det möjligt för människor att upptäcka Sverige genom att inspirera och möjliggöra små och stora äventyr. Vi värnar om Sveriges natur- och kulturmiljöer så att även kommande generationer kan fortsätta att upptäcka dem. Föreningen har cirka 258 000 medlemmar och ungefär 250 genuina och personliga boenden i Sverige. Har du sett ett har du långt ifrån sett alla. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på våra boenden och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se

Hjärtat i STFs verksamhet är våra fantastiska medlemmar och nu finns en spännande möjlighet för dig som vill vara med och utveckla en av STFs huvudprocesser, medlemsresan. Vi söker en driven medlemsansvarig som vet vad det innebär att jobba dedicerat mot uppsatta mål.

Om rollen som Medlemsansvarig 
Som medlemsansvarig arbetar du både strategiskt och operativt och du har resultatansvar för medlemsutvecklingen. Du är verksamhetsägare av vårt medlemssystem och ingår i avdelningen föreningsutveckling, som idag består av åtta medarbetare. Rollen rapporterar till Vice GS/Chef föreningsutveckling.

Din profil
Du kan ha en bakgrund från medlemssidan inom en förening eller intresseorganisation, eller kanske har du jobbat med CRM, försäljning eller utvecklat en kundklubb/Community? Eller rent av en helt annan bakgrund som vi inte ens har tänkt på?
Det viktiga är att du är målmedveten, har förmågan att vägleda och inspirera dina kollegor samt att du snabbt kan växla mellan det strategiska och operativa perspektivet i det dagliga arbetet. Du har erfarenhet av att arbeta i medlems/CRM-system och du känner dig bekväm med processer och flöden kring värvning, lojalisering och återrekrytering.
Genom att analysera data skapar du insikter som ligger till grund för aktiviteter som syftar till att skapa en positiv medlemstillväxt. Till din hjälp finns andra nyckelpersoner i organisationen, bland andra kollegorna på medlemsservice och kommunikationsavdelningen.
Du kommer att utveckla, leda och samordna aktiviteter kopplade till medlemsresan och stödja föreningens kanaler för medlemsvärvning. Du kommer att ansvara för och bidra till att utveckla STFs medlemsdatabas, inklusive dataflöden i medlemssystemet och andra verksamhetssystem.
Du är strukturerad och analytisk med en starkt kreativ ådra och du drar dig inte för att pröva nya tillvägagångssätt. Går det att göra saker annorlunda, roligare och bättre? En framgångsfaktor för rollen är förmågan att ha en helhetssyn utan att tappa sinnet för detaljer. Du är van och tycker det är roligt att leda tvärfunktionella arbetsgrupper. Sist men inte minst har du koll på siffrorna och har erfarenhet av att arbeta med budget och ekonomisk uppföljning.

Personlighet
 • Du är kvalitetsmedveten och strävar alltid efter att erbjuda professionell service och levererar inom tidsramar
 • Du är van att prioritera och skaffa överblick - även i stressfyllda situationer
 • Du har förmågan och gillar att arbeta i grupp
 • Du är tillmötesgående och har personlig integritet
 • Du uttrycker dig mycket väl i tal o skrift
 • Du är orädd att öppen att prova nytt
 • Du drivs av att utveckla, förenkla och förbättra

Kompetens
 • Högskoleutbildning inom ekonomi, marknadsföring eller annat relevant område. Du kan också ha förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt.
 • Mycket goda kunskaper i medlems/CRM-system
 • Erfarenhet av att arbeta med medlems-eller kunddatabaser och analysera stora datamängder
 • Goda kunskaper och erfarenhet av medlemskommunikation
 • Goda kunskaper i budgetering och ekonomisk resultatuppföljning
 • Mycket goda kunskaper i svenska
 • Goda kunskaper i engelska

Meriterande
 • Erfarenhet från förening eller intresseorganisation

STF erbjuder 
 • En tillsvidareanställning med sex månaders provanställning
 • Glada och trevliga kollegor i ljusa lokaler på Söder i Stockholm

Ansökan 
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Urvalet Executive AB. Mer information om rekryteringsprocessen hittar du på Urvalets hemsida, www.urvalet.se, Obs! Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida där du laddar upp din ansökan.

Välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Vid eventuella frågor, kontakta ansvarig rekryterare på Urvalet: Linda Wiltbourn, linda.wiltbourn@urvalet.se eller Monika Malmén, monika.malmen@urvalet.se

Fackligt ombud är Maja Hök (Unionen) maja.hok@stfturist.se