Stugsamordnare STF Fjällstugor - Abisko

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 gjort det möjligt för människor att upptäcka Sverige genom att inspirera och möjliggöra små och stora äventyr. Vi värnar om Sveriges natur- och kulturmiljöer så att även kommande generationer kan fortsätta att upptäcka dem. Föreningen har cirka 258 000 medlemmar och ungefär 250 genuina och personliga boenden i Sverige. Har du sett ett har du långt ifrån sett alla. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på våra boenden och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se


STFs 44 fjällstugor finns längs många populära leder till fjälls och finns öppna för fjällturister under både vinter- och sommarsäsong. Fjällstugorna finns på platser i hela fjällkedjan från Rogenfjällen i söder till Treriksröset i norr. Fjällstugorna bemannas av idéella stugvärdar och driften av våra fjällstugor administreras/sköts av STF Fjällstugor som har anställda stugsamordnare och fastighetsskötare på flera håll till fjälls. Personalgruppen består av totalt 11 personer. Till vårt fjällstugkontor i Abisko söker vi nu en stugsamordnare för STFs fjällstugor längs Norra Kungsleden och i områdena runt Treriksröset, Abisko och Kebnekaise.
 
Som stugsamordnare ser du till att den dagliga verksamheten i Abiskoområdets 11 fjällstugor fungerar, du ansvarar också för den administration som rör fjällstugorna. Bland uppgifterna finns butiksbeställningar, logistikplanering och ekonomisk redovisning/uppföljning. i en stor del av arbetet är du också i kontakt med våra stugvärdar, både innan, under och efter säsong. Tillsammans med stugsamordnare på andra håll till fjälls jobbar du med planering/utveckling av verksamheten, genomförande av säsonger och alla möjliga slags problemlösningar.

Tjänsten är en heltidstjänst med start i december, där arbete kvällar och helger förekommer under säsongerna. Placeringsort för tjänsten är Abisko.  

Samordnartjänstens arbetsuppgifter är till stor del administrativa och innefattar bland annat

  • Löpande ekonomisk redovisning och uppföljning
  • Beställning av butiksvaror och material inkl logistikplanering
  • Rekrytering av stugvärdar
  • Utbildning och introduktion av stugvärdar
  • Dagliga kontakter med stugvärdar under säsong
  • Verksamhetsplanering
  • Arbete i våra system Citybreak, Mercur, Staffrec, Loop-on med flera
  • Arbete i utvecklingsprojekt
  • Besöka fjällstugor under säsong
  • Tillsammans med övriga i organisationen utveckla våra fjällstugor.


För att passa som stugsamordnare bör du ha ett gott ordningssinne, kunna planera din tid, gilla administration och trivas med att vara i kontakt med stugvärdar och gäster som besöker stugorna. Dina personliga egenskaper är viktiga och du behöver känna dig bekväm med både självständigt arbete och arbete tillsammans med andra. Du  vet att du trivs med livet till fjälls och resor ingår i tjänsten.
Meriterande är om du känner till STF sedan tidigare samt har god kännedom om hur fjällstugorna fungerar.

Vid frågor och funderingar kring tjänsten;kontakta fjällstugchef Johan Påve, johan.pave@stfturist.se, 070-6881770Ansökan