Försäljningsansvarig för Agent- och gruppbokning, STF Abisko Turiststation

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 270 och STF omsätter ungefär 370 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen

STF Abisko turiststation ligger mitt i Abisko Nationalpark, vid foten av fjället Nuolja och vid starten av Kungsleden. Anläggningen har goda kommunikationer med egen tågstation samt E10 som förbinder Kiruna med Narvik. Abisko är ett besöksmål som lockar gäster från en hel värld, hit kommer man för att uppleva mäktiga norrsken, härliga vandringar, midnattsol och fina toppturer. Anläggningen har totalt 390 bäddar fördelat på hotellrum, stuglägenheter och vandrarhem. Till turiststationen hör även Aurora Skystation med sin linbana, en besöksanledning för hela destinationen. 
 
Som försäljningsansvarig på Abisko Turiststation har du försäljnings-, utvecklings- och resultatansvar för grupp- & agentbokningen. I rollen ingår; försäljning mot internationella och nationella marknader genom agenter och touroperatörer, personalansvar för ett par medarbetare, säljträffar och visningar av anläggningen. Tjänsten innebär ett nära samarbete med andra avdelningar så väl som STFs centrala försäljnings- och marknadsavdelning.  
 
Vi söker dig som är social och älskar mötet med människor, ser utmaningar som stimulerande och som trivs med att nätverka. Du är strukturerad med förmåga att planera och prioritera, har ett sinne för affärer och analytisk förmåga samt har en säljande personlighet. Du bör även uppskatta friluftsliv och att bo i Abisko-området.

Vi tror att du har högskoleutbildning eller motsvarande med inriktning mot marknadsföring, turism, hotell eller annat för verksamheten relevant område. Vi ser gärna att du har ett par års dokumenterad erfarenhet från liknande arbete, erfarenhet från arbete med internationell marknad samt att du har branscherfarenhet. Tidigare arbete med försäljning, gärna på operativ nivå, är också meriterande. Du behärskar engelska i såväl tal som skrift samt har kunskap kring agentbokning/avtalshantering samt gedigen erfarenhet från hotellbokningssystem.
    
Tillsammans med två kollegor är du ansvarig för all försäljning för våra grupper och agenter. Avdelningen har även ansvar för ett större event som årligen hålls hos oss.


Vad ingår i arbetsuppgifterna:  
  • Besvara, följa upp och administrera bokningsförfrågningar  
  • Delta på sales call  
  • Jobba proaktivt med försäljning 
  • Aktivt arbeta mot avdelningsmål 
  • Koordinera alla avdelningar inför ankomster 
  • Paketering 
  • Närvara vid arrangemang och hålla i visningar 
  • Ekonomisk uppföljning så som ex. fakturering  

Arbetstid på kvällstid och helger är en del av vår verksamhet då säsongen och gästen styr vår arbetstid. Möjlighet till ett rikt friluftsliv i nära anslutning till anläggningen. 

Tjänsten är tillsvidareanställning med tillträde under hösten 2021 eller enligt överenskommelse. Du rapporterar till platschef och är del av anläggningens driftsgrupp. Placeringsort Abisko med bostad i omnejd Abisko/Kirunaområdet. Möjlighet till personalbostad finns.

Lön enligt ök  

Lär mer om anläggningen och våra aktiviteter:
https://auroraskystation.se/en/welcome-to-aurora-sky-station/ 
https://www.svenskaturistforeningen.se/boende/stf-abisko-turiststation/

Har du frågor om tjänsten, kontakta Platschef jessica.milkewitz@stfturist.se

Ansökan