Serveringsintresserad Fjällvärd till STF Saltoluokta Fjällstation sommar 2021

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 270 och STF omsätter ungefär 370 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen

Fjällvärd till STF Saltoluokta fjällstation

Spendera sensommaren i Lapplandsfjällen, nära nationalparkerna Stora Sjöfallet och Sarek, på gränsen till världsarvet Laponia. Saltoluokta är en favorit bland såväl stora som små och till oss kommer allt ifrån vana vandrare på Sarek-expedition, till aktiva barnfamiljer, till förstagångsbesökare i fjällvärlden. Som fjällvärd är du ansiktet utåt och hjälper våra gäster med deras önskemål Stationen ligger i väglöst land, vid en sjön Langas, precis vid fjällets kant..

Nu söker vi engagerade medarbetare som kan förstärka vårt team under sensommaren, och framförallt arbeta med kvällservering, frukostservering och städ. På fjället är vi en relativt liten arbetsgrupp, så det är ett grundkrav att du trivs att arbeta i team, att du inte är rädd för att hugga i där det behövs, ta egna initiativ och vara flexibel.  Våra fjällvärdspass är fördelade på: restaurang, kök, vaktmästeri, städ samt reception & butik. Vi hjälps åt och stöttar varandra över avdelningarna. Vi har även anställda fjälledare samt fastighetsskötare. På Saltoluokta är vi ca 20 personer som jobbar tillsammans under sommarsäsongen, och några färre under vintern.

STF Saltoluokta har 104 bäddar och vi är kända för vår goda mat och närheten till hänförande natur. Vi tror att du är en person som har erfarenhet av serviceyrken, som uppskattar ett högt tempo när driften kräver, och är kreativ och drivande under lugnare perioder. Du är initiativrik och gör gärna det lilla extra för att våra gäster ska få en så bra och minnesvärd upplevelse som möjligt. Du behärskar svenska och engelska som arbetsspråk och har inga problem att möta gäster eller lyfta luren och ringa ett samtal. Som personal på Salto deltar du i att nå både stationens och STFs mål, både i form av gästnöjdhet, medarbetarnöjdhet och ekonomiska mål.

Under sommaren jobbar vi flexibelt mellan olika arbetsområden. Att jobba ena dagen i kvällsserveringen, nästa i städ och nästa i frukosten, är en omväxlande arbetsmiljö som du bör uppskatta.

Vi söker dig som har vana från eller utmanas av att arbeta med:
  • Frukost, lunch och kvällsservering
    Vi erbjuder våra gäster frukost, lunch och middag och fika alla dagar i veckan.
    Under arbetspasset är det stundtals högt tempo, vilket du trivs med. Du har lätt för att ta instruktion och har mod att fatta egna beslut om situationen så kräver.
  • Lokalvård Att städa på Fjällstationen är en mycket viktig arbetsuppgift. Du tycker om att hålla ordning och reda men också att göra det hemtrevligt och mysigt i huset. Du är van att arbeta självständigt utifrån våra rutiner, och vara effektiv för att nå målet. Under en arbetsdag städas både allmänna utrymmen och gästrum som varierar i antal mellan olika dagar. 

Meriterande (men inget krav) om du har något eller flera av dessa:
- Intresse och kunskap kring samisk kultur och fjällnatur.
- Flerspråkighet.
- Erfarenhet av servering och enklare köksarbete.
- Erfarenhet av att arbeta i bokningssystemet HotSoft och kassasystemet Cesar.
- Goda kunskaper om mat och dryck. Utbildning är absolut inget krav men erfarenhet
- Erfarenhet av hotellstäd.

Laponiafjällen är fantastiska att uppleva. På din fritid på Salto finns möjlighet att utforska fjällen i närområdet. Ett perfekt tillfälle för dig som kombinera ett roligt jobb med ett aktivt liv ute på fjället!

Lön och arbete enligt HRF;s kollektivavtal.
2 tjänster
En säsongsanställning som påbörjas 1/8 till 22 september med en arbetstid om 80-100%. 
En tillfällig tjänst som påbörjas 1/8 till och md 31 augusti med en arbetstid om 80-100%.
Anställningsdag är flexibelt, så hör gärna av dig om du har frågor kring det!

Läs mer om oss på www.saltoluokta.se och kolla gärna in sommarens paket och arrangemang.

Bifoga CV och personligt brev och skicka in din ansökan. Vi tar endast emot ansökningar via denna annons. Intervjuer hålls via Microsoft teams.
Anställning sker löpande!

Frågor? Använd kontaktuppgifterna nedan:

Platschef Julia Palo, julia.palo@stfturist.se

Ansökan