Guider till Kebnekaise fjällstation, sommar 2021

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 270 och STF omsätter ungefär 370 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen

Är du engagerad och har hög social kompetens?  Effektiv, tålmodig och ansvarsfull? Gillar du att förmedla kunskap och lära ut? Kan du ta egna initiativ? Gillar du natur och friluftsliv? Svarat ja på dessa frågor? Då har vi arbetet för dig!
STF Kebnekaise Fjällstation är belägen 19 km ut på kalfjället i väglöst land, vid foten av Sveriges högsta berg. Här finns 220 bäddar, restaurang med drygt 100 sittplatser och fullständiga rättigheter, bageri, konferenslokaler, butik, uthyrning och en sportavdelning som guidar våra gäster till äventyr i Kebnekaises massiv. På sommaren är vi ofta fullbokade, våra gäster är många och tempot är högt! Det ställer höga krav på oss som arbetar här.

Inför sommarsäsongen 2021 behöver vi nu nya engagerade medarbetare som tycker om att bjuda på sig själva och alltid levererar gästservice i världsklass. På fjället är vi en relativt liten arbetsgrupp så det är ett grundkrav att du trivs med att arbeta i team och inte är rädd för att hugga i där det behövs. Du tar även egna initiativ och är flexibel.  

Som guide till vårt team i Sporten söker vi dig som vill bidra till våra gästers natur-upplevelse de sent ska glömma! Vi guidar främst dagsturer och jobbar i guidekontoret med uthyrning och information. Dagsturerna innebär huvudsakligen att guida våra gäster längs Östra leden upp på Kebnekaise Sydtopp, men vi erbjuder även andra dagsturer och prova-på-klättring. Toppturen på Kebnekaise tar ca 10 timmar och innehåller glaciärfärdsel och ett lättare klättermoment. Att guida turen kräver ett tydligt säkerhetstänk, ett stabilt och gott humör med stort gästfokus och starka ben/knän. Du kommer ibland att guida ensam och ibland tillsammans med kollegor. Detta betyder att du behöver känna dig säker på att ta hand om gäster på egen hand men också kunna samarbeta och vara flexibel. Vi söker dig som brinner för att hjälpa gäster till fantastiska fjällupplevelser. Att du har fjälledarnormen (el. motsvarande)är ett krav och gärna tidigare guideerfarenhet.
Övrigt som är bra att veta:
  • Säsongen sträcker sig mellan den 22:a juni och den 19:e september. Generellt sett sträcker sig anställningarna över hela säsongen, men i nödfall kan detta frångås. Har du sådana behov kring period så skriv det i din ansökan.
  • Lön och arbete enligt HRF:s kollektivavtal. Tjänsterna är säsongsanställning med en arbetstid om 80-100%.
  • Anställningen är helinackordering med kost, dvs. du bor och äter på fjällstationen och betalar för detta enligt avtal. 
  • Personalboende i separat hus, delas med övriga anställda. Boende i rum två och två.

 
Kallelse till intervju sker löpande.
Bifoga därför CV och personligt brev och skicka in din ansökan redan idag!
Vid frågor kontakta vår sportchef Pär Nenzen par.nenzen@stfturist.se
Läs mer om oss på www.stfkebnekaise.se/

Ansökan