Restaurangchef till Kebnekaise fjällstation, sommar 2021

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 270 och STF omsätter ungefär 370 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen


Vi söker restaurangchef till Keb!
Vill du ha ett toppjobb? Är du nyfiken och äventyrslysten?  Gillar du natur och friluftsliv? Älskar du god mat och dryck i kombination med värdskap i toppklass?! Är du redo för en utmaning?

Svenska turistföreningen arbetar med natur- och kulturupplevelser i Sverige. På föreningens fjällstationer gör vi detta framförallt genom att erbjuda boenden i unika miljöer, goda måltider och fantastiska upplevelser mitt i fjällvärlden. Förutom sängplatser och naturupplevelser så bygger vår verksamhet på möten mellan människor. Vi tror att vi i mötet med våra gäster skapar minnen, levererar kunskap och bjuder på upplevelser utöver det vanliga.

STF Kebnekaise Fjällstation ligger två mil från närmaste väg, vid foten av Sveriges högsta berg. Stationen andas såväl alpin historia som upptäckarlust. Här finns totalt 210 bäddar, en restaurang med fullständiga rättigheter och sportverksamhet med både uthyrning och guider. Totalt bor och arbetar mellan 25-60 personer på stationen, beroende på säsong. Våra gäster är många, och vi brinner för att skapa fantastiska fjällupplevelser för var och en.


Arbetsuppgifter:
Som restaurangchef är du ansvarig för restaurangen, dess 10-12 medarbetare och värdskapet ut mot gäst. Du leder arbetet och formar rutiner för verksamheten så att den ständigt utvecklas. Du engagerar och motiverar medarbetarna. Du sätter våra gäster i fokus samtidigt som du strävar mot försäljningsmål och lönsamhet för verksamheten. Ett stort intresse för mat och dryck är nödvändigt. 

Kvalificationer
Strukturerad, flexibel, ansvarstagande och gillar möten med människor. Dessutom brinner du för att leverera en matupplevelse utöver det vanliga.
Vi ser gärna att du har någon form av utbildning inom turism och/eller ekonomi, från högskola eller kvalificerad yrkesutbildning. Du har dokumenterad erfarenhet från liknande jobb, gärna i ledande befattning. Du behöver ha förmåga att jobba självständigt men samtidigt se till fjällstationens totala behov. Som restaurangchef är du tillsammans med platschef och övriga avdelningschefer en del av Kebnekaises driftsteam. Driftsteamet jobbar med utveckling och optimerad drift för hela fjällstationen. Tidigare erfarenhet av jobb inom kassasystemet Cesar är meriterande.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en säsongsanställning där vintersäsong är mars-april och sommarsäsong juni-sept. Anställningen påbörjas enlig överenskommelse.

Intervjuer sker löpande varför vi gärna ser att du skickar in din ansökan redan idag! 
Anställningen är inackordering i kost, det innebär att du bor på fjällstationen under de perioder då stationen är öppen. Boende i personalhus, hyra och kost avdrages från lönen. Vid eventuella frågor, kontakta platschef Marit Sarri tel. 073 800 43 70 eller via mejl: marit.sarri@stfturist.se Läs mer om oss på www.stfkebnekaise.se/
 

Ansökan