Linbaneskötare STF Abisko, Norrskens-/Skidsäsong 2020-20201

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 270 och STF omsätter ungefär 370 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen

Vill du bli en del av vårt team? Vi söker nu serviceinriktade och driftiga linbaneskötare till linbanan i Abisko. 
  
Vi annonserar två olika tjänster som linbaneskötare; norrskenspersonal och skidpersonal. De är uppdelade i två säsonger som överlappar varandra. Norrskenssäsongen löper i år från den 13/12 -20/3 2021 och innebär endast nattarbete. Skidsäsongen för Nuolja Offpist löper från den 19/2 – 18/4 2021 och innebär dagtidsarbete. I din ansökan vill vi att du uppger vilken säsong du är intresserad av. 
 
Som liftskötare i Abisko linbana gillar du att möta och ta hand om våra gäster från alla jordens hörn på ett välkomnande och professionellt sätt.
För de allra flesta som besöker Abisko under vintern är det norrskenet och polarnatten som hägrar. För många är detta en ”once in a lifetime experience” och vi ska bidra till att deras resa blir ett minne för livet genom hög service och närvaro. Under skidsäsongen har vi både lokala skidentusiaster och internationella gäster som åker upp på Nuolja för att njuta av den fantastiska utsikten, ta en fika i cafét på Aurora Sky Station eller startar sin skid- eller snöskotur härifrån.
 
Arbetet som liftskötare är mycket varierande i både tempo och arbetsuppgifter och vi söker personer som klarar att hålla mer än två bollar i luften samtidigt. Att vara liftskötare i Abisko innebär så mycket mer än att bara köra lift. Utöver att köra liften är du samtidigt liftvärd, tar betalt i kassan, sköter caféserveringen och faciliteterna på Aurora Sky Station samt utför enklare underhåll på linbanan. Du kommer även ingå i teamet som utför evakueringsinsatser vid händelse av ett allvarligt tekniskt fel på linbanan. 
Att jobba i linbanan innebären del fysiskt arbete med allt ifrån snöskottning och tunga lyft. Du ska tycka om att hålla dig sysselsatt och se fler lösningar än problem.  
Som liftskötare hos oss får du varierande arbetsuppgifter och mycket eget ansvar.

Vi söker dig med en eller flera av följande egenskaper:
 • Trevlig och positiv!
 • Inte höjdrädd
 • Vid god fysik och fysiskt aktiv
 • Tycker om vinter och snö
 • B-körkort är ett krav
 • För skidsäsong är det även krav på att du åker skidor eller snowboard
Meriterande för tjänsten är en eller flera av följande: 
 • Erfarenhet av liftar/linbanor
 • Tidigare erfarenhet av serviceyrken och/ eller caféverksamhet
 • Händig mångsysslare
 • Stresstålig
 • Erfarenhet från klippklättring/reparbete
 • Skoterkörning och skoterkort
Övrigt som är bra att veta:
 • Lön och arbete enligt HRF:s kollektivavtal. Tjänsterna är säsongsanställning med en arbetstid om 70-100% där variationer kan förekomma.
 • Tillträde norrskenssäsong: 7/12-2020
 • Tillträde skidsäsong: 11/2-2021
 • Vi erbjuder personalboende i närheten av Turiststationen i eget rum med dusch och toalett där du delar kök med dina säsongskollegor.
  Hund är ej tillåtet i personalboendet.
Ansöker gör du genom att fylla i ansökningsformuläret med ett personligt brev samt CV. Berätta vem du är, varför du söker arbete hos oss i Abisko och varför du tror att du skulle passa för tjänsten. Ange minst två referenser i din ansökan. Ansök gärna så fort som möjligt då vi håller intervjuer löpande under annonseringstiden. 
Läs gärna mer om oss på  https://www.svenskaturistforeningen.se/boende/stf-abisko-turiststation/
https://auroraskystation.se/ 
https://www.facebook.com/NuoljaOffpist/
 
STF Abisko Turiststation är Svenska Turistföreningens nordligaste fjällanläggning och är placerad i Abisko Nationalpark. Här har vi funnits i över 110 år. Vi har 377 bäddar, KRAV 2 -märkt restaurang, KRAV-märkt butik med uthyrning av friluftsutrustning, linbana och guideverksamhet. Gästerna som besöker oss kommer från hela världen, året runt.

Ansökan