Vill du vara med i vårt köksteam för kommande Norrskenssäsong i Abisko?

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 270 och STF omsätter ungefär 370 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen


Vi söker kock och köksbiträde till vårt köksteam på STF Abisko Turiststation.

På STF Abisko Turiststation är maten en stor del av gästens upplevelse. Våra gäster är här för att uppleva den magiska naturen, lika mycket som för att känna "smaken" av fjäll. Restaurangen serverar våra gäster en rejäl frukostbuffé, vällagad husmanskost till lunch och till kvällen den populära trerättersmiddagen som för många gäster blir dagens höjdpunkt. Lokala råvaror är en viktig del av våra menyer. 

Du har nu möjligheten att kombinera ett stolt yrkesliv med svensk vildmark när den är som bäst.

Kock
Som kock har du ansvar över att maten håller en hög och jämn kvalitet. Vi vill att du lagar god och smakrik mat som även är en njutning för ögat. Din ambition ska vara att leverera det "lilla extra" och gärna överträffa gästens förväntan. 
Vi söker dig som kan arbeta självständigt och samtidigt se din del i laget.
 
Vi vill att du:
  • har erfarenhet av arbete som kock med á la carte. Meriterande med utbildning inom området eller motsvarande kompetens.
  • är en person med hög arbetskapacitet och tycker om utmaningar som kräver snabba lösningar.
  • har social kompetens, är serviceinriktad, tar ansvar och är punktlig.
  • har stort ordningssinne och kan skapa struktur i både ditt eget och avdelningens arbete
 
Köksbiträde
Som köksbiträde arbetar du till exempel med kallkök, disk och varumottagning. Du har ansvar för det förberedande arbetet och ser till att det är god ordning i köket.
 
Vi vill att du:
  • Intresse av att arbeta i ett kök och lära mer om råvaror och smaker
  • Kökserfarenhet är meriterande men inte ett kriterium så länge viljan att lära finns
  • Känner stor ansvarskänsla för ditt jobb
  • Gillar lagarbete och bidra till att gruppen når sina mål
  • Kökserfarenhet är meriterande men inte ett kriterium så länge viljan att lära finns
Övrigt som är bra att veta:

Lön och arbete enligt HRF:s kollektivavtal.
Anställningsgraden kan variera beroende på tjänst mellan 85-100 %.
Tjänsten är säsongsanställning från mitten av december till mitten av april.
Nytt personalboende i närheten av fjällstationen i eget rum med dusch och toalett där du delar kök med dina säsongskollegor.

Ansöker gör du genom att fylla i ansökningsformuläret med ett personligt brev samt CV. Vi håller intervjuer löpande så skicka din ansökan idag. Välkommen! 
Om du har några frågor vänligen kontakta nicolai.falmer-nielsen@stfturist.se

STF Abisko Turiststation är Svenska Turistföreningens nordligaste fjällanläggning och är placerad i Abisko Nationalpark. Här har vi funnits i över 110 år. Vi har 377 bäddar, KRAV 2-märkt restaurang med 80 platser, butik med uthyrning av friluftsutrustning, linbana och guideverksamhet.

Läs gärna mer om oss på https://www.svenskaturistforeningen.se/boende/stf-abisko-turiststation/ 

Ansökan