Regionansvarig Mellersta Sverige - STF Anslutna Boende

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 270 och STF omsätter ungefär 370 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen


Vi tycker att Sverige är till för att upplevas. Vi tror på något bortom den vanliga vägen. Lite längre bort från det du alltid ser. Gamla trägolv intill naturreservatet. Ståtliga pensionat någon kilometer från huvudleden. Inget som är det andra likt. Och även om du kanske tänker på vandrarhem, hotell, fjällstationer och fjällstugor när du hör STF, har vi även badhotell, värdshus, ecolodger, fjällgårdar, pensionat, vildmarksstationer, naturhotell, kuststationer och mycket annat.
Genom STF:s franchisekoncept skapar vi ett nätverk av unika och genuina boenden över hela Sverige. Anslutna boenden som vi kallar dem. Nu söker vi dig som vill vara med och förvalta och vidareutveckla vår unika boendeportfölj i mellersta Sverige.

Regionansvarig Mellersta Sverige 
Svenska Turistföreningens vision, och därmed ditt uppdrag, är att skapa bästa förutsättningar för att få fler att upptäcka Sverige.
Som Regionansvarig har du ansvar för att utveckla STF:s nätverk av anslutna boenden, och att mål och budget för regionen infrias. För att lyckas i rollen krävs både underhåll av befintliga STF boende i regionen samt en aktiv bearbetning av nya för att etablera och ansluta än fler unika boende till STF. Det är också viktigt med god relation till lokala myndigheter och andra intressenter inom turismnäringen. Du ansvarar för att nå uppsatta mål för hur nätverket bör utvecklas, var/vilka samarbetspartners STF bör ha inom din region och ta fram en plan på både kort och lång sikt för genomförande. Samarbete med andra avdelningar och stödfunktioner inom STF såsom Försäljning, Kommunikation och Ekonomi är viktigt både i etableringsarbetet och löpande kundvård. I rollen ansvarar du också för att genomföra besök av anslutna boenden och säkra att dessa följer de riktlinjer och rutiner som anslutna boenden ska följas.
 
Regionen inkluderar cirka 55 boende i Gotland, Södermanland, Uppland, Närke, Västmanland, Dalarna, Värmland och Dalsland. I rollen är det förväntat med 2-3 resdagar per vecka med minst 1-2 övernattningar.
Rollen utgår från STF:s kontor i Stockholm. Annat arbetsställe kan vara aktuellt enligt överenskommelse.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Aktivt bidra till att verksamheten utvecklas i linje med verksamhetsplan och uppsatta mål
 • Utveckla nätverket av anslutna boenden med fokus på etablering och tillväxt av nya unika och fina boende
 • Se till att anslutna boenden följer STFs riktlinjer och avtalade åtaganden t.ex. inom områden som bruk av varumärke, hållbarhet och kvalité
 • Delta på och i viss mån förbereda och arrangera nätverksträffar
 • Budget- och resultatansvar för regionen

Vem är du? 
Som Regionansvarig har du ansvar för att bygga breda kontaktytor i de områden där du opererar. För att lyckas i rollen krävs både en aktiv bearbetning av entreprenörer som driver boenden, men också med andra intressenter inom turismnäringen. Du är därför en person som älskar sociala möten, och har lika lätt för att förstå en företagarens vardag, oavsett om denna driver en stor anläggning med mycket personal eller är en livsstilsentreprenör. Kort och gott en nätverkande person som älskar att bygga nätverk och utveckla relationer.
Du är resultat och målinriktad och agerar lösningsorienterat ut från gott omdöme och sunt förnuft.
 
Erfarenhet
Du är affärsmässig och har en ekonomisk förståelse. Erfarenhet från liknande arbete med huvuduppgift attrahera, behålla och utveckla kundrelationer. Från ditt tidigare säljrelaterade arbete är du van användare av CRM verktyg och agera ut från kunddata. Erfarenhet från turismnäringen och/eller erfarenhet från att arbeta på eller driva boendeanläggning är meriterande.

Känner du igen dig i våra värdeord?

Omtänksamma
Vi tar hand om våra medlemmar. Vi får våra gäster att känna sig välkomna. Vi gillar att ta hand om varandra och värna om natur- och kulturmiljöer. 

Engagerade
Vi tror på det vi gör. Det syns i vår kommunikation och hos våra representanter. Och smittar av sig på människor runt omkring! 

Nyfikna
Vi vill veta mer om vår omgivning och vi letar alltid efter nya upptäckter. Om historia och kuriosa, om utflyktsmål eller nya sätt att turista. 

Professionella
Vi har rätt kunskaper för våra uppdrag. vi vet hur man påverkar, hur man tar hand om medlemmar och gäster och hur man tar sig fram säkert på äventyret. 

Äkta
Med en genuin kärlek för miljö, råvaror, vad vi gör och erbjuder. 

Vi erbjuder dig:
Vår kultur präglas av våra värdeord och du som medarbetare är ytterst viktig. Du är nyckeln till att vi når vårt uppdrag, att få fler att upptäcka Sverige, och ditt arbete erbjuder:
 • Stor flexibilitet med eget ansvar
 • Stor påverkan och möjlighet att utveckla regionen ytterligare med nya spännande STF boende
 • Ett tight team med stort engagemang
 • Del av en större och anrik förening med ett starkt varumärke
 • Möjligheter att upptäcka Sverige, nya spännande platser och mötet med intressanta personer
 • Driv och resultatfokus i kombination med långsiktighet och hållbar turism
  
Intresserad eller dags att söka?
Varmt välkommen att höra av dig till oss så berättar vi mer eller skicka din ansökan direkt.  Intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Följ anvisad länk eller för frågor kontakta Fredrik Söderström på 0708–875523

Ansökan