Drift- och säkerhetschef linbana

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 270 och STF omsätter ungefär 370 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen


STF Abisko Turiststation är Svenska Turistföreningens nordligaste fjällstation, placerad i Abisko Nationalpark. Här har vi funnits i mer än 100 år. Anläggningen har drygt 370 bäddar, KRAV märkt restaurang, butik med uthyrning av friluftsutrustning, linbana och guideverksamhet. 

Våra gäster kommer från hela världen för att uppleva den unika fjällmiljön. Linbanan vid foten av fjället Nuolja tar besökare upp till Aurora sky station. Förutom att vandra och skida utmed ledarna i området är några av attraktionerna att uppleva norrsken och midnattsol samt offpistskidåkning på Nuolja. Linbanan är en ”veteran” som under mer än 50 år tagit gäster upp på fjället.

Vill du bli en del av vårt team? Vi söker nu en drift- och säkerhetschef för linbanan till vår unika fjällanläggning i Abisko. 
  
Som chef för linbanan är du ansvarig för daglig drift av linbanan och verksamhet på bergstationen, löpande underhåll samt säkerhet. Till din hjälp har du en medarbetarstab som varierar över årets månader och från ett år till annat. Du är ansvarig för att avdelningens löpande verksamhet med drift, säkerhet och rutiner. Koncept och menyer för verksamheten på Aurora sky station tas fram av F&B och linbanan är utförare och bemannar Aurora Sky station. 

Det är viktigt att vara delaktig i den dagliga driften, till vilken grad beror på säsong. Du är bra på att planera, är en duktig administratör och bra på kommunikation. I din roll som linbanechef sitter du med i anläggnings driftsteam.  Troligen har du ett intresse och förståelse för teknik och maskiner. Kanske har du arbetat med liftanläggningar tidigare, t.ex. som lifttekniker. Vi tror även att du har erfarenhet av arbete i fjällmiljöer och kunskap kring hur väder, vind och snö påverkar och skapar olika förutsättningar som ständigt behöver pareras. 

Du behöver du vara en god ledare som kan engagera och motivera. Du ska kunna se helheten och vara duktig på uppföljning och återkoppling. Dina medarbetare har varierande bakgrund och det berikar samtidigt som det ställer höga krav på din kommunikativa förmåga. Ett nära samarbete med anläggningens övriga avdelningar är av stor vikt. Du är kreativ, initiativrik, ser gästens behov och kan skapa värde för gäst och medlem. 

Verksamheten är oerhört varierande över säsong. Du bör ha en förmåga att identifiera, analysera och lösa problem, kunna planera, organisera och prioritera. Det är mycket som ska göras på kort tid. Därför behöver du vara införstådd med att det krävs en stor arbetskapacitet, stresstålighet och uthållighet från din sida. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.  

Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Likaså B-körkort och förarbevis för snöskoter. Tjänsten är tillsvidare på 100%.  Tillträde i november eller efter överenskommelse.  

Ansöker gör du genom att fylla i ansökningsformuläret med ett personligt brev samt CV. Vi har personalboende. Vi håller intervjuer löpande under annonseringstiden. 

Läs mer om vår verksamhet:

https://www.svenskaturistforeningen.se/boende/stf-abisko-turiststation/

https://auroraskystation.se/

Ansökan