Kock eller matlagningsintresserad till STF Blåhammaren Fjällstation

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 270 och STF omsätter ungefär 370 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen


Är du en kock som utöver högklassig matlagning söker ett vänligt kök bortom det vardagliga restauranglivet? Är du kanske inte utbildad kock men har erfarenhet av storkök? Har du ett genuint intresse för matlagning och gillar att bli utmanad? Gillar du mötet med människor? Då är det dig Blåhammaren söker!
 
Svenska Turistföreningen erbjuder unika boenden i fantastiska miljöer. Gästmöten och naturupplevelser står ofta i fokus. På Blåhammaren Fjällstation vill vi även erbjuda våra gäster en oförglömlig upplevelse i restaurangen 10 km från närmaste väg.
 
Vi söker dig som gillar att arbeta i grupp och är duktig på att ta egna initiativ och ansvar för köket. Som kock ska du kunna arbeta strukturerat, kreativt och gilla utmaningar med snabba lösningar. Du ska vara serviceinriktad, uppskatta de nära gästmötena och tycka om att ge gästerna det lilla extra. Personalgruppen på Blåhammaren består sommartid av 15 personer som arbetar tajt tillsammans. Vi söker dig som vill arbeta i kök, men även är en person som kan hjälpa till där det behövs och som även är villig att finnas till för stationens övriga verksamhet.
 
På STF Blåhammaren Fjällstation serverar vi en klassisk och omtalad 3-rättersmiddag varje kväll. Menyn är enkel men vällagad, gjort på lokala råvaror från grunden. Vi arbetar med småproducenter i närområdet och köper in lokalt producerade varor av kött och fisk, inga halvfabrikat. Maten ska vara äkta och nära. Den ska både mätta hungriga fjällfarare och ge våra gäster en genuin matupplevelse. Du är ansvarig för hela middagen och kommer även att få arbeta med salladsbuffé och bakning tillsammans med kollegorna i köket. Möjlighet till ansvarsområden såsom varubeställning, HACCP, menyplanering finns samt fortsatt anställning under vintersäsongen.
 
Blåhammaren Fjällstation är Svenska Turistföreningens minsta och högst belägna fjällstation på 1086 m.ö.h. med fokus på matupplevelser och gästmöten. De flesta av våra gäster besöker oss för den gemytliga stationen, läget, service, men framförallt maten. Vi har fullständiga rättigheter och arbetar aktivt med mat och dryckeskombinationer som inte förväntas finnas på ett kalfjäll.

För inspiration kolla hur vi jobbar:
https://www.facebook.com/blahammaren/
https://www.instagram.com/stfblahammaren/
https://www.instagram.com/stffjallkock/
 
Är du vår nya stjärna i köket? Välkommen med din ansökan!
 
Övrigt om jobbet
Lön enligt kollektivavtal. Tjänsterna är säsongsanställning på en arbetstid om 80-100%.
Period för anställning är under sommarsäsongen med start 1 augusti och avslut 30 september. Introduktion sker på plats. 
Anställningen är helackordering med kost, vilket innebär att du bor och äter på fjällstationen. Detta betalar du för enligt avtal. Personalboende i separat hus med delat rum.
Rekryteringen sker löpande.

Ansökan