Regionansvarig Mellansverige

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 270 och STF omsätter ungefär 370 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningenVi tycker att Sverige är till för att upplevas. Vi tror på något bortom den vanliga vägen. Lite längre bort från det du alltid ser. Gamla trägolv intill naturreservatet. Ståtliga pensionat någon kilometer från huvudleden. Inget som är det andra likt. Och även om du kanske tänker på vandrarhem, hotell, fjällstationer och fjällstugor när du hör STF, har vi även badhotell, värdshus, ecolodger, fjällgårdar, pensionat, vildmarksstationer, naturhotell, kuststationer och mycket annat.
Genom STF:s franchisekoncept skapar vi ett nätverk av unika och genuina boenden över hela Sverige. Anslutna boenden som vi kallar dem. Nu söker vi dig som vill vara med och förvalta och vidareutveckla vår unika boendeportfölj i Mellansverige.

Regionansvarig Mellansverige 
Svenska Turistföreningens vision, och därmed ditt uppdrag, är att skapa bästa förutsättningar för att få fler att upptäcka Sverige.
Som Regionansvarig har du ansvar för att utveckla STF:s nätverk av anslutna boenden, och att mål och budget för regionen infrias. För att lyckas i rollen krävs både en aktiv bearbetning av olika entreprenörer som driver boenden, men också med lokala myndigheter och andra intressenter inom turismnäringen. Det ligger i ditt ansvar att ta fram mål för hur nätverket bör utvecklas samt var och vilka samarbetspartners STF bör ha inom din region, samt ta fram plan för genomförande. I både etableringsarbetet och löpande kundvård är det viktigt med breda kontaktytor internt inom STF. Ditt resultat och hur väl STF lyckas etablera som sig som en turistisk samarbetspartner i olika områden är inte bara beroende av egen insats, varför samarbete med andra är viktigt.
I rollen ansvarar du också för att genomföra kontroller av anslutna boenden och att dessa följer de riktlinjer och rutiner som anslutna boenden ska följas.
 
Regionen inkluderar Gotland, Södermanland, Uppland, Närke, Västmanland, Dalarna, Värmland och Dalsland. I rollen är det förväntat med 3-4 resdagar per vecka med minst 2 övernattningar.
Rollen utgår från STF:s kontor i Stockholm. Annat arbetsställe kan vara aktuellt enligt överenskommelse.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Utveckla nätverket av anslutna boenden, inkluderat arbete relaterat till etablering, kundvård och eventuell avetablering.
  • Aktivt bidra till att verksamheten utvecklas i linje med verksamhetsplan och uppsatta mål.
  • Verka för medlemsnyttan och medlemsvärvning på anslutna boenden.
  • Se till att anslutna boenden följer STFs riktlinjer och avtalade åtaganden. Till exempel inom områden som bruk av varumärke, hållbarhet, kvalitet.
  • Samverka med andra STF enheter inom frågor som är relevanta för anslutna boenden och för att positionera STF som intressant samarbetspartner i din region
  • Delta på och i viss mån förbereda och arrangera nätverksträffar
  • Budget- och resultatansvar för de anslutna boenden som ligger i din portfölj och ansvarsområde

Vem är du? 
Som Regionansvarig har du ansvar för att bygga breda kontaktytor i de områden där du opererar. För att lyckas i rollen krävs både en aktiv bearbetning av olika entreprenörer som driver boenden, men också med lokala myndigheter och andra intressenter inom turismnäringen. Du är därför en person som älskar sociala möten, och har lika lätt för att förstå en företagarens vardag, oavsett om denna driver en stor anläggning med mycket personal eller är en livsstilsentreprenör. Kort och gott en nätverkande person som älskar att bygga nätverk och utveckla relationer.
Du är resultat och målinriktad och agerar lösningsorienterat ut från gott omdöme och sunt förnuft.
 
Erfarenhet
Du är affärsmässig och har en ekonomisk förståelse. Erfarenhet från liknande arbete med huvuduppgift att skaffa och vårda kundrelationer. Från ditt tidigare säljrelaterade arbete är du van användare av CRM verktyg och agera ut från kunddata. Erfarenhet från turismnäringen och/eller erfarenhet från att arbeta på eller driva boendeanläggning mycket meriterande. Erfarenhet som egenföretagare och/eller arbetat i en roll mycket nära egenföretagare kommer också hjälpa dig att lyckas som Regionansvarig.
 

Känner du igen dig i våra värdeord, då är du kanske den vi söker? 

Omtänksamma – Vi tar hand om våra medlemmar. Vi får våra gäster att känna sig välkomna. Vi gillar att ta hand om varandra och värna om natur- och kulturmiljöer. 
Engagerade – Vi tror på det vi gör. Det syns i vår kommunikation och hos våra representanter. Och smittar av sig på människor runt omkring! 
Nyfikna – Vi vill veta mer om vår omgivning och vi letar alltid efter nya upptäckter. Om historia och kuriosa, om utflyktsmål eller nya sätt att turista. 
Professionella – vi har rätt kunskaper för våra uppdrag. vi vet hur man påverkar, hur man tar hand om medlemmar och gäster och hur man tar sig fram säkert på äventyret. 
Äkta – Med en genuin kärlek för miljö, råvaror, vad vi gör och erbjuder. 
  
Intresserad? 
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Magnus Häggström på 070-229 74 00. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Vi ser fram emot din ansökan!

Ansökan