Drift- och säkerhetschef för linbanan i Abisko

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 270 och STF omsätter ungefär 370 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen


STF Abisko Turiststation är Svenska Turistföreningens nordligaste fjällstation, placerad i Abisko Nationalpark. Här har vi funnits i mer än 100 år. Anläggningen har drygt 350 bäddar, KRAV märkt restaurang, butik med uthyrning av friluftsutrustning, linbana och guideverksamhet.

Att jobba i Abisko är mycket mer än bara ett jobb, det är en livsstil. Med vår unika plats mitt i en nationalpark är det lätt att ha en aktiv fritid. Närheten till Norge med dess fjordar och vackra fjäll ser vi som en bonus. För oss är värdskapet alltid i fokus. Medarbetare blir ofta omnämnd att vara mycket vänlig, kunnig, äkta och omtänksam.

Våra gäster kommer från hela världen för att uppleva den unika fjällmiljön vid Torneträsk. Linbanan vid foten av fjället Nuolja tar besökare upp till Aurora sky station. Förutom att vandra och skida utmed ledarna i området är en av attraktionerna att uppleva norrsken och midnattsol från toppen av Nuolja.

Vill du bli en del av vårt team? Vi söker nu en drift- och säkerhetschef för linbanan till vår unika fjällanläggning i Abisko.
 
Som chef för linbanan är du ansvarig för daglig drift och löpande underhåll. Det innebär att du ska vara ansvarig för linbanan och daglig drift på bergsstationen. Till din hjälp har du en medarbetarstab som kan variera över årets månader och från ett år till annat. Du är ansvarig för att avdelningens löpande verksamhet med drift, säkerhet och rutiner. Koncept och menyer för verksamheten på Aurora sky station tas fram av F&B ansvariga på stationen även om linbanan är utförare och bemannar Aurora Sky station.

Det är viktigt att synas i den dagliga driften; så några dagar i veckan är du ute i fält och arbetar. Du är bra på att planera, är en duktig administratör och bra på kommunikation. I din roll som linbanechef sitter du med i anläggnings driftsteam. Du är delaktig i att verksamheten utvecklas utefter marknadens behov.

Du behöver ha en teknisk bakgrund, troligen från tung industri och mekaniska maskiner. Meriterande är om du har arbetat med liftanläggningar tidigare, kanske är du lifttekniker. Du har intresse, hjärta och tålamod för äldre maskiner. Linbanan på Nuolja är en ”veteran” som under mer än 50 år tagit gäster upp på fjället. Vi tror även att du har erfarenhet av arbete i fjällmiljöer och kunskap kring hur väder, vind och snö påverkar och skapar olika förutsättningar som ständigt behöver pareras.

Ensam är inte stark. Därför behöver du vara en god ledare som kan engagera och motivera. Du ska kunna se helheten och vara duktig på uppföljning och återkoppling. Dina medarbetare har varierande bakgrund och det berikar samtidigt som det ställer höga krav på din kommunikativa förmåga. Ett nära samarbete med anläggningens övriga avdelningar är av stor vikt. Du är kreativ, initiativrik, ser gästens behov och kan skapa värde för gäst och medlem.

Verksamheten är oerhört varierande och det gäller att göra rätt sak på rätt sätt. Du bör ha en förmåga att identifiera, analysera och lösa problem, kunna planera, organisera och prioritera. Det är mycket som ska göras på kort tid. Därför behöver du vara införstådd med att det krävs en stor arbetskapacitet, stresstålighet och uthållighet från din sida.
Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Likaså B-körkort och förarbevis för snöskoter. Tjänsten är tillsvidare på 100%. Du kommer att anställas som tjänsteman. Tillträde i april eller efter överenskommelse. 

Ansöker gör du genom att fylla i ansökningsformuläret med ett personligt brev samt CV. Vi har personalboende. Vi håller intervjuer löpande under annonseringstiden.

https://www.svenskaturistforeningen.se/boende/stf-abisko-turiststation/ 

Ansökan