Kock till STF Abisko, vinter 2020

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 270 och STF omsätter ungefär 370 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen


STF Abisko Fjällstation är Svenska Turistföreningens nordligaste fjällstation och ligger i Abisko Nationalpark. Här har vi funnits i över 110 år.  Anläggningen har 377 bäddar, KRAV 2-märkt restaurang, butik med uthyrning av friluftsutrustning, linbana och guideverksamhet. Våra gäster kommer från hela världen för att se norrskenet dansa över himlen mellan oktober till mars. I februari börjar skidsäsongen som sedan sträcker sig fram till 3 maj. 

Brinner du för bra råvaror? Vill du jobba i en unik fjällmiljö? Vill du bli en del av vårt team?  Vi söker dig som är noggrann, som arbetar lika bra självständigt som i team och som levererar kvallitet också under press. Att du alltid lägger ner det lilla extra på maten, gästen och dina kollegor är en självklarhet! Vi har jobbat hårt för att få till ett trevligt klimat i köket där alla är välkomna, man hjälps åt och man lär av varandra. 

Kockar i restaurangen på fjällstationen arbetar huvudsakligen kvällspass men frukost- och lunchpass förekommer också. På kvällarna serveras en trerätters middag som för många av våra gäster blir dagens höjdpunkt. 

På STF Abisko Fjällstation är maten en del av gästens upplevelse och för oss är det viktigt att erbjuda god mat lagad med omsorg och bra råvaror. Restaurangen erbjuder våra gäster service mellan 07.30-22.00, frukost, lunch, fika och middag dagligen. Vi arbetar aktivt med KRAV-märkta produkter och värnar om det svenska matarvet. Vi är märkta med KRAV nivå 2 som den nordligaste av 9 restauranger i Sverige.

Övrigt som är bra att veta:
  • Lön och arbete enligt HRF:s kollektivavtal. Tjänsterna är säsongsanställning med en arbetstid om 80-100 % där variationer kan förekomma.
  • Säsongen sträcker sig till 3 maj. 
  • Nytt personalboende i närheten av fjällstationen i eget rum med dusch/WC där du delar kök med dina säsongskollegor.
Ansöker gör du genom att fylla i ansökningsformuläret med ett personligt brev samt CV. Berätta vem du är, varför du söker arbete hos oss i Abisko och varför du tror att du skulle passa för tjänsten. Ange minst två referenser i din ansökan. Ansök gärna så fort som möjligt då vi håller intervjuer löpande under annonseringstiden.
Läs gärna mer om oss på  https://www.svenskaturistforeningen.se/boende/stf-abisko-turiststation/     https://auroraskystation.se/

Ansökan