Svenska Turistföreningen söker Verksamhetsutvecklare lokalt engagemang

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 270 och STF omsätter ungefär 370 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen


Om tjänsten
Svenska Turistföreningen jobbar för att få människor att upptäcka Sverige. För att underlätta och inspirera till upptäckande erbjuder vi bland annat övernattningsmöjligheter men också en mängd inspirerande och lärande aktiviteter. Många av aktiviteterna arrangeras av lokala eldsjälar som brinner för att fler ska få upptäcka Sverige och för att bevara, främja och utveckla natur- och kulturturismen på hemmaplan. Idag har cirka 700 av STFs medlemmar ett ideellt uppdrag i någon av våra 65 lokalavdelningar. Uppdragen består främst av styrelsearbete och av att leda aktiviteter på hemmaplan för våra medlemmar men även påverkan i lokala opinionsfrågor kopplat till natur- och kulturturism.
 
Vi tror starkt på det ideella engagemanget och den lokala kraften för att sprida kännedom om vår natur och kultur. Under 2020 vill vi därför lägga extra fokus på att stödja och utveckla det lokala engagemanget inom STF genom att dels stötta upp några av våra befintliga verksamheter men också genom att skapa och testa nya idéer lokalt. Allt för att ännu fler personer ska få möjlighet att upptäcka Sverige. 
 
Arbetsuppgifter                                                                                                                           
Du arbetar för ett ökat lokalt engagemang, ökad lokal kunskap och påverkan och större mångfald lokalt genom att:
 • Stötta ett antal befintliga lokalavdelningar i att vidga sitt erbjudande lokalt för att nå ut till en bredare målgrupp än i dag.
 • Skapa och erbjuda nya möjligheter för medlemmar att engagera sig lokalt
 • Tillsammans med samarbetspartners verka för att nå nya målgrupper lokalt
 • Fortsätta utveckla och stötta upp STF ungdomsverksamhet Tillsammans på olika platser i landet.
  
Kompetens, erfarenheter och egenskaper
 • Du har erfarenhet av att skapa och/eller bygga upp ny verksamhet (gärna inom en ideell organisation) med gott resultat.
 • Du gillar att arbeta självständigt med ett driv och i relativt högt tempo.
 • Du har lätt att få med dig människor och är bra på att engagera andra.
 • Du har lätt för att samarbeta både med kollegor och ideella.
 • Du vill se konkreta resultat av ditt arbete.
 • Du är strukturerad och en van organisatör
 • Du har stor förståelse för hur det är att arbeta ideellt och har antingen varit anställd i en ideell organisation eller har varit/är ideellt aktiv själv.
 • Självklart står du bakom STFs värderingar och idé.
  
Stämmer ovanstående in på dig så hoppas vi att du vill komma och jobba med oss.
Välkommen med din ansökan!
 
Övrigt
Tjänsten är placerad på STFs kansli på Södermalm i Stockholm på vår avdelning för föreningsutveckling och kommunikation men annan placering kan diskuteras då tjänsten innefattar mycket resande samt en hel del kvälls- och helgarbete.
 
För frågor om tjänsten kontakta:
Anna Heimersson, Chef Engagemang:
08-463 22 52, anna.heimersson@stfturist.se
Frågor om tjänsten besvaras efter 7 januari.
 
Facklig representant:
Maja Hök: 08- 463 22 12, maja.hok@stfturist.se
 
Ansök
Din ansökan vill vi ha senast 2020-01-15  
Anställning: Till och med 2020-12-31 med tillträde så snart som möjligt. Viss möjlighet till förlängning.
 
För mer information om STFs lokala verksamhet: www.svenskaturistforeningen.se/engagemang

Ansökan