Vikarierande receptionschef sökes till STF Saltoluokta

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 250 och STF omsätter ungefär 330 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen


Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se.
Stf Saltoluokta ligger vackert beläget vid världsarvet Laponia och i anslutning till några av våra äldsta nationalparker Sarek och Stora Sjöfallet. Vi har funnits på platsen sedan 1912 och har nu 104 bäddar. Varje kväll serverar vi en uppskattad trerättersmiddag i vår KRAV-märkta restaurang, vi erbjuder guidade dagsturer och veckoturer med stort fokus på familjeaktiviteter.
Att jobba på Saltoluokta är mycket mer än bara ett jobb, det är en livsstil. Med vårt unika läge i väglöst land är det lätt att ha en aktivt fritid och det finns mycket att se och upptäcka i vår omgivning.


Vill du bli en stor del av ett litet team? 
Vi söker en vikarierande receptionschef till STF Saltoluokta!

Som receptionschef på STF Saltoluokta är du huvudansvarig för arbetet i reception och butik. I receptionen ser du till att den dagliga driften fungerar, att medarbetare får den stöttning de behöver och att bästa möjliga service ges till våra gäster. I anslutning till receptionen finns även en liten butik som du också är huvudansvarig för. Där ansvarar du för inköp, prissättning samt inventering. Vår butik har ett litet utbud av livsmedel, kläder, böcker, sportutrustning samt souvenirer. Vi har stort fokus på ekologiska varor samt utbud från lokala leverantörer. Du är ansvarig för att lägga beställningar, se till att prissättningen är rätt så att butiksprocenter ligger i enlighet med budget samt hantera alla fakturor som rör reception och butik.  Som receptionschef är du med i arbetet med gästenkäter och leder arbetet med anläggningens sidor på sociala medier.
 
Du är genom din roll ansvarig för anläggningens konferensdel samt för alla grupper som kommer. Du är huvudansvarig för hela deras upplevelse, från att vara bollplank i bokningstillfället till att sköta fakturering efteråt, samt allt däremellan. En stor del är planeringsarbetet gentemot driften samt att se till att all personal har all information de behöver. Detta arbete innefattar även våra bröllopspaket, så väl små som stora bröllop.

En viktig del av din roll är att introducera ny personal, vara stöd till medarbetare, hålla personalmöten för receptionen och se till att våra medarbetare trivs. Du ser till att vi har rätt förutsättningar att ge våra gäster den bästa möjliga servicen. Tillsammans med platschef jobbar du för att nå såväl STFs som Saltoluoktas mål, såväl ekonomiska som ”mjuka”.

I tjänsten tillhör också att du är tillförordnad platschef de tillfällena när platschefen är ledig eller inte på plats. Då är du ytterst ansvarig på plats, ser till att driften fungerar och hanterar uppkomna situationer enligt stationens rutiner. Det är därför viktigt att du är trygg i din ledarroll och vi ser gärna att du har erfarenhet av tidigare ledarpositioner.

För att du ska passa för tjänsten vill vi att du ska ha erfarenhet av receptionsarbete sedan tidigare och även gärna från butiksarbete. Du bör tala svenska och engelska flytande. Vi arbetar med kassasystemet Cesar och bokningssystemet Hotsoft 7 och det är klart meriterande om du också har gjort det tidigare.
 
Du kommer att vara platschefen behjälplig med de anställdas tidrapportering samt vara handledare för anläggningens praktikanter.

Övrigt om tjänsten

  • Omfattning: tillsvidare, 80% på helår. Startdatum är flexibelt men senast 3 februari.
  • Anställningen är helinackordering med kost, dvs. du bor och äter på fjällstationen under säsong och betalar för detta enligt avtal. Personalboende finns i separat hus och delas med övriga anställda. Du får eget rum och delar på gemensamma ytor som vardagsrum, dusch, bastu och toaletter.
  • Vintersäsongen pågår från 21/2 – 26/4 och sommarsäsongen från 12/6- 20/9. Du förväntas bo på stationen under dessa perioder, samt tillsammans med platschef anlända några veckor innan öppning. Under mellansäsong sker arbete med lägre frekvens på distans, och du kan då jobba hemifrån. Under den tiden erbjuder STF inget personalboende.
  • Under säsong kommer du att både arbeta pass i driften samt få avsatt tid för dina administrativa sysslor
  • Arbete inom andra delar av organisationen STF AB under mellansäsongen kan förekomma

Ansöker gör du genom att fylla i ansökningsformuläret med ett personligt brev samt CV. Berätta vem du är, varför du söker arbete som receptionschef på STF Saltoluokta och varför du tror att du skulle passa hos oss. Ange minst två referenser i din ansökan.
Ansök gärna snarast möjligt eftersom vi kommer att påbörja urvalet under ansökningstidens gång. 
Läs gärna mer om oss på www.svenskaturistforeningen.se/saltoluokta

Frågor?
Platschef Elin Strannegård, elin.strannegard@stfturist.se

Ansökan