Praktikant som fjällförare till STF Abisko Turiststation, vinter 2020

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 250 och STF omsätter ungefär 330 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen


STF Abisko Turiststation är Svenska Turistföreningens nordligaste fjällstation placerad i Abisko Nationalpark, 20 mil norr om Polcirkeln. Här har vi funnits i över 110 år. Vi har 377 bäddar fördelade på hotellrum, vandrarhem och stugby, KRAV 2-märkt restaurang, KRAV-märkt närbutik med uthyrning av friluftsutrustning, lift- och guideverksamhet. Gästerna som besöker oss kommer från hela världen, året runt. Att jobba hos oss i vår bransch och vår organisation är mycket mer än ett jobb, det är en livsstil. Det ställer också krav. Gästernas förväntningar är stora och vi förväntas vara omtänksamma, nyfikna, äkta, professionella och engagerade. Stor fritidsbonus är vår unika placering mitt i en nationalpark i norra Lapplandsfjällen. Vi har naturen lättillgänglig direkt utanför dörren. Den väntar på dig, redo för stora som små äventyr!  

För att kunna ansöka om att få en praktikplats på STF Abisko Fjällstation måste du gå någon av de guideutbildningar som gör dig behörig enligt Fjälledarnormen (http://www.fjallsakerhetsradet.se/fjallsakerhetsradet/fjalledarnormen). Om du gör det kan vi erbjuda dig en bred insyn i verksamheten på en större fjällanläggning och vad det innebär att guida de kundgrupper som besöker oss.

Du kommer att kunna söka på 6 perioder. Den första perioden är v. 7-9, den här perioden är mitt i norrskenssäsongen. Under dom här tre veckorna kommer du få en djup inblick i hur det är att arbeta som guide med norrskensturism. Förutom norrskensturer har vi också kortare dagsturer med fokus ”prova på”, detta handlar om snöskor, turskidor och isklättring. En annan del av jobbet är att möta gäster under något som vi kallar ”fjällinformation” där dom får chans att komma och få tips om/inför turer i närområdet, eller råd och tips om vilka guidade turer dom ska köpa.

Period 2-6 är v.10-11, v.12-13, v.13-14, v.14-15 och v.16-17. Under dom här två väldigt intensiva veckorna får du under dom första dagarna en inblick i livet på Abisko Turiststation och arbetet med våra dagsturer. Sedan under första helgen får du sedan ge dig ut tillsammans med en utav våra guider på en långtur på turskidor, där ni tar en grupp från Abisko till Nikkaluokta på 7 dagar. (Om inte lagom många gäster har bokat långturen så finns en risk att den ställs in, skulle detta hända får du vara med på våra dagsturer istället. Under den här perioden har vi kvar prova på isklättring och turskidor, men vi har också toppturer med randonnéeskidor eller splitboard)

Om du vill praktisera som guide/fjällförare på STF Abisko Turiststation under vintersäsongen önskar vi att du ansöker om en plats genom länken i denna annons. Motivera varför just du borde få en praktikantplats och vilken period du vill praktisera.

Vi kan erbjuda enklare boende och frukost/lunch, i ditt boende kommer du ha tillgång till ett kollektivt kök där du kan laga egen mat vid behov. Under långtur ingår all mat.
Läs gärna mer om oss på www.svenskaturistforeningen.se/abisko.
Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post.

Frågor?
Kontakta Sportchef David Kristinsson via abisko.sportchef@stfturist.se

Ansökan