Kock till Aurora Sky Station, Norrskenssäsong 2019–2020!

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 250 och STF omsätter ungefär 330 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen


Vill du jobba på en av de vackraste platserna på jorden som kock? Vad sägs om att ha norrskenet dansande på himlen utanför restaurangen på bergsryggen? Vill du dessutom förstumma besökarna från jordens alla hörn med en fantastisk ”Exclusive Dinner” lagad på de finaste råvaror och smaker från norra Skandinavien? Om ja, tveka inte! Sök jobbet som kock på Aurora Sky Station redan idag för kommande norrskenssäsong!

Abisko, som ligger mitt i Auroraovalen, anses som det bästa stället på jorden att se norrsken på. Med den klara, rena luften och den praktiskt taget molnfria himlen, är förutsättningarna i Abisko optimala.

På Aurora Sky Station är även maten en stor del av gästens upplevelse. Våra gäster är här för att uppleva den magiska naturen, lika mycket som för att känna "smaken" av fjäll. Restaurangen på berget med plats för ca 40 gäster serverar en fyrarätters exklusiv middag varje kväll under norrskenssäsongen från november till mars. Lokala råvaror är en viktig del av våra menyer. 
 
För att trivas med arbetet på Aurora sky station krävs att du gillar utmaningar. Inför passet tar du och serveringspersonalen linbanan upp till Aurora sky station. Med er har ni mat och dryck för kvällen. På Aurora sky station finns begränsat med utrustning, en gasspis och inget rinnande vatten. Under dessa förutsättningar är du del i att skapa en unik upplevelse för våra gäster.

Övrigt som är bra att veta: 

Lön och arbete enligt HRF:s kollektivavtal. Tjänsten är säsongsanställning på 100 %.
  • Säsongen sträcker sig mellan den 18:e november och 21:a mars.
  • Nytt personalboende i närheten av fjällstationen i eget rum med dusch och toalett där du delar kök med dina säsongskollegor.
Ansöker gör du genom att fylla i ansökningsformuläret med ett personligt brev samt CV. Vi håller intervjuer löpande så skicka din ansökan idag. Välkommen! 
Läs gärna mer om oss på https://auroraskystation.se/

Ansökan