Grupp och konferensansvarig till Abisko Turiststation

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 250 och STF omsätter ungefär 330 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen


STF Abisko Fjällstation är Svenska Turistföreningens nordligaste fjällstation och är placerad i Abisko Nationalpark. Här har vi funnits i över 110 år. Vi har 377 bäddar, KRAV 2-märkt restaurang, KRAV-märkt butik med uthyrning av friluftsutrustning, linbana och guideverksamhet. Gästerna som besöker oss kommer från hela världen, året runt. Att jobba i Abisko är så mycket mer än bara ett jobb, det är en livsstil. Med vår unika plats mitt i en nationalpark är det lätt att ha en aktiv fritid. Närheten till Norge med dess fjordar och vackra fjäll ser vi som en bonus.

Vi behöver förstärka upp vår bokning med en person som brinner för service och försäljning.
Vår nuvarande grupp och konferenskoordinator flyttar utomlands så nu söker vi efter en ersättare. Som bokningskoordinator på STF Abisko är du tillsammans med två kollegor ansvarig för all försäljning av konferens och logi för våra grupper och agenter. Utöver det kommer du även att ha det övergripande ansvaret för ett större event som hålls hos oss årligen.  

Vad ingår i arbetsuppgifterna

  • Besvara, följa och administrera bokningsförfrågningar
  • Bidra till merförsäljning och aktivt arbeta mot avdelningsmålen
  • Koordinera alla avdelningar för att möta våra gruppers önskemål
  • Veckorapportering till hotell- och platschef
  • Närvara vid arrangemang och hålla i visningar
  • Ekonomisk uppföljning så som ex. fakturering
Erfarenhet och egenskaper du tar med dig till oss  
Som person har du ett stort ordningssinne och servicekänsla. Vi ser gärna att du har jobbat med försäljning, grupp, event och konferens tidigare eller likvärdiga uppgifter. Du har lätt för att knyta nya kontakter. Du är en lösningsorienterad person, lagspelare med god samarbetsförmåga. Då vi är en fjällanläggning krävs en viss flexibilitet och kunskap för att svara på alla möjliga frågor från våra bokare, och en hel del kommer du att få lära dig på plats.   
Du har goda kunskaper i Office programmen samt något hotellbokningssystem. Hotsoft och Citybreak är meriterade. Du uttrycker dig väl i tal och skrift Svenska och Engelska. Ytterligare språk meriterade.

Information om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar 6 månaders provanställning. Arbetspassen är förlagda dagtid måndag till fredag. Kvällstid och vissa helger kan förekomma då kunderna styr vår
arbetstid. Vi erbjuder våra anställda flertal personalförmåner som t.ex. personalboende till reducerat pris, kostförmån och friskvårdsbidrag. Lön, vi erbjuder fast månadslön, övriga ersättningar enligt kollektivavtal.

Ansöker gör du genom att fylla i ansökningsformuläret med ett personligt brev samt CV. Berätta vem du är, varför du söker arbete hos oss i Abisko och varför du tror att du skulle passa för tjänsten. Ansök gärna så fort som möjligt då vi håller intervjuer löpande under annonseringstiden. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig
Therese Larsson 010 1902304, therese.larsson@stfturist.se

Välkommen med din ansökan senast den 19.e september. Urval sker dock löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.
Läs gärna mer om oss på www.svenskaturistforeningen.se/abisko

Ansökan