Linbaneskötare till STF Abisko, Norrskens-/Skidsäsong 2019-2020!

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 250 och STF omsätter ungefär 330 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen


STF Abisko Fjällstation är Svenska Turistföreningens nordligaste fjällstation och är placerad i Abisko Nationalpark. Här har vi funnits i över 110 år. Vi har 377 bäddar, KRAV 2 -märkt restaurang, KRAV-märkt butik med uthyrning av friluftsutrustning, linbana och guideverksamhet. Gästerna som besöker oss kommer från hela världen, året runt.
Att jobba i Abisko är så mycket mer än bara ett jobb, det är en livsstil. Med vår unika plats mitt i en nationalpark är det lätt att ha en aktiv fritid. Närheten till Norge med dess fjordar och vackra fjäll ser vi som en bonus.
 
Vill du bli en del av vårt team? Vi söker serviceinriktade liftskötare på berget Noulja-Aurora Sky station
 
Vi annonserar två olika tjänster som linbaneskötare, norrskenspersonal och skidpersonal. De är upplagda i två säsonger som överlappar varandra. Norrskensäsongen är från 11 november till 21 mars och skidsäsongen för Nuolja Offpist är från 17 februari till 4 maj. När du söker jobbet vill vi att du uppger vilken säsong du är intresserad av eller om du vill arbeta båda säsongerna.
 
Som liftskötare i Abisko linbana gillar du att möta och ta hand om våra gäster från alla jordens hörn på ett välkomnande och professionellt sätt. De som kommer till Abisko för att titta på norrskenet är oftast mycket ovana vid kyla och då har du en viktig uppgift i att se till att de kommer tryggt upp och ner från berget. Det är viktigt att du pratar svenska och bra engelska och det är meriterande om du kan ytterligare något språk. Under skidsäsongen har vi både lokala skidentusiaster och internationella gäster som även åker upp på Nuolja för utsiktens skull.
 
Arbetet som liftskötare är mycket varierande i både tempo och arbetsuppgifter och vi söker personer som klarar att hålla mer än två bollar i luften samtidigt! Förutom att sköta själva linbanan vilket innebär att du är operatör av linbanan samtidigt som du tar betalt i kassan, sköter caféservering, instruerar våra gäster så kommer du utföra vaktmästartjänster och enklare underhåll. Du kommer även ingå i teamet som utför räddningsinsatser vid händelse av ett allvarligt tekniskt fel.
 
Har du en eller flera av följande egenskaper?

 • Trevlig och positiv!
 • Inte höjdrädd
 • Vid god fysik och fysiskt aktiv
 • Tycker om vinteraktiviteter
Meriterande för tjänsten är en eller flera av följande:
 
 • Erfarenhet av liftar/linbanor.
 • Caféverksamhet
 • Kassavana
 • Händig mångsysslare.
 • Stresstålig
 • Erfarenhet från klippklättring/reparbete
 • Skoterkörning och skoterkort
 • Vana av att arbeta i sträng kyla
  B-körkort är ett krav
 
Allt som finns uppe på bergsstationen körs upp med linbanan och det innebär att då man jobbar i linbanan får man göra en del tunga lyft. Du ska gilla att jobba och se fler lösningar än problem.
 
Tjänsten under norrskenssäsongen är huvudsakligen kvällstid. Tjänsten under skidsäsongen är huvudsakligen dagtid. Det finns även möjlighet att stanna kvar in i maj månad och jobba med underhåll av linbanan. 

Övrigt som är bra att veta:
 • Lön och arbete enligt HRF:s kollektivavtal. Tjänsterna är säsongsanställning med en arbetstid om 70-100% där variationer kan förekomma.
 • Nytt personalboende i närheten av fjällstationen i eget rum med dusch och toalett där du delar kök med dina säsongskollegor.
Ansöker gör du genom att fylla i ansökningsformuläret med ett personligt brev samt CV. Berätta vem du är, varför du söker arbete hos oss i Abisko och varför du tror att du skulle passa för tjänsten. Ange minst två referenser i din ansökan. Ansök gärna så fort som möjligt då vi håller intervjuer löpande under annonseringstiden.
Läs gärna mer om oss på www.svenskaturistforeningen.se/abisko
https://auroraskystation.se/
https://www.facebook.com/NuoljaOffpist/

Ansökan