Köksbiträde/matlagningsintresserad till Blåhammaren fjällstation

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 250 och STF omsätter ungefär 330 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen

Drömmer du om att arbeta med fina råvaror, i ett sammansvetsat team i en storslagen miljö så kan det här vara helt rätt plats för dig. 

STF Blåhammaren Fjällstation är känd för sin trerättersmeny med lokala smaker, i en del av den klassiska Jämtlandstringeln. I vår restaurang serveras frukost , lunch, fika och middag alla dagar i veckan. I höst behöver vi förstärka vårt köksteam med ett köksbiträde - är det du?

Blåhammaren Fjällstation är Svenska Turistföreningens minsta och högst belägna fjällstation på 1086 m.ö.h. med fokus på matupplevelser och gästmöten. De flesta av våra gäster besöker oss för den gemytliga stationen, läget, bastun men framförallt maten. Vi har fullständiga rättigheter och arbetar aktivt med mat och dryckeskombinationer som inte förväntas finnas i väglöst land - 10 km från närmsta väg.

Till vårt köksteam söker vi dig som vill bjuda våra gäster på en mat- och dryckesupplevelser utöver det vanliga.

Varje kväll bjuder vi våra gäster till en trerättersmiddag med lokala smaker. Vi får det mesta av vår fisk och vårt kött från närområdet och serverar endast lokalt kött på våra middagar. Vi är stolta över att även kunna leverera fullvärdiga veganska/vegetariska- och specialkostalternativ och ser därför att du gärna är bekväm med det. Vår kökspersonal lagar även mat till övriga kollegor på fjällstationen. Vi har inget separat bageri utan köket står även för brödbak, fika med mera.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att jobba i kök, en utbildning i grunden är meriterande men inte ett krav. Vi söker dig som vill ta chansen att utvecklas i din matlagning och har ett genuint matintresse. Vi söker dig som vill arbeta i kök, men även är en person som kan hjälpa till där det behövs och som även är villig att finnas till för stationens övriga verksamhet.
Ett plus om du dessutom är duktig på dryck och dessutom inte drar dig för att prata framför folk.

Anställningen är helackorderad med kost det vill säga du bor och äter på fjällstationen och betalar för detta enligt avtal. Personalboende finns i separat hus och delas med övriga anställda. Du får bo i delat rum och delar på gemensamma ytor som vardagsrum, dusch, bastu och toaletter. 

Lön och arbete enligt HRF:s kollektivavtal. Tjänsten är en säsongsanställning med arbetstid om 80-100%. 

Anställningen gäller perioden: 15/8 - 30/9.

För inspiration, kolla hur vi jobbar:
https://www.facebook.com/blahammaren/
https://www.instagram.com/stfblahammaren/
https://www.instagram.com/stffjallkock/

Kallelse till intervju sker löpande. Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. 

Frågor?
Platschef Alexandra Lundgren, alexandra.lundgren@stfturist.se

Ansökan