Webbredaktör till Svenska Turistföreningen

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 250 och STF omsätter ungefär 330 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningenVi behöver en tillfällig förstärkning till vårt webbteam och söker nu en erfaren webbredaktör som vill hjälpa oss under hösten. Vi behöver någon som kan WordPress utan och innan. En snabb, självgående person som beskriver sig själv som en riktig doer. Är det du? Välkommen med din ansökan.


De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av innehållsförvaltning inklusive löpande uppdateringar, SEO, hantering av helpdeskärenden, webscannerrapport, samt löpande innehållsproduktion. Det kommer också handla om att anpassa befintligt innehåll utifrån nya riktlinjer och budskap. STF har en bred verksamhet och vår webb innehåller med andra ord allt från inspirerande texter om vandring, kartor, tips på hur man packar ryggsäcken, fakta om alla våra boenden till information om hur vår medlemsdemokrati är uppbyggd och vilka medlemsförmåner som ingår i medlemskapet.  

Vi söker dig som:

 • Är van att jobba med text och bild för digitala kanaler
 • Är en fena på att SEO-anpassa texter
 • Har en väl utvecklad känsla för språk, bild och form
 • Förstår vikten av en väl underhållen webbsida
 • Kan Wordpress grundligt – du behöver m a o kunna lite mer än bara publicering
 • Har erfarenhet av bildbearbetning, gärna i Photoshop
 • Kan Google analytics och Facebook business manager, i alla fall på en grundläggande nivå
 • Har relevant utbildning, gärna som digital kommunikatör.
 • Har minst 3 års erfarenhet från att arbeta med digital publicering

Som person tror vi att det är viktigt att du:
 • Är en riktig doer, men har förmågan att höja blicken, tänkta taktiskt och se hela bilden
 • Kan arbeta självständigt och ta egna initiativ  
 • Känner att värderorden – Nyfiken, Äkta, Engagerad, Professionell, Omtänksam – är rätt för dig. För oss är de jätteviktiga.  Och så behöver du gå igång på idén att få fler att upptäcka Sverige. För det är precis det vi arbetar med.

 
Passar det här in på dig? Varmt välkommen med din ansökan. Du ansöker via vårt formulär här nedan och vi ser fram emot både CV och personligt brev.
 
Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Johanna Murray, Kommunikationsstrateg, johanna.murray@stfturist.se, 070-359 51 02. 
 
Sista ansökningsdag är 28 juli.
 
Tjänsten är visstid fram till 2019-12-31 med eventuell möjlighet till förlängning. Heltid med placering i Stockholm. Önskat tillträde 1 september eller så snart som möjligt.
Facklig representant: Jonathan Wedlund, 08-463 21 46 eller Maja Hök 08-463 22 12

Ansökan