Matlagningskunnig/kock till Helags fjällstation i Härjedalen/Jämtland

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 250 och STF omsätter ungefär 330 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen

 
Mitt på fjället, 12 km från närmaste väg finner du Helags - denna gemytliga anläggning med nyrenoverad bastu på kalfjället! Kökskonceptet består i rustik husmanskost baserad på lokala råvaror, hembakt surdegsbröd och stor del ekologiska råvaror. Förutom god mat och dryck erbjuds här också guidade turer upp på Helagstoppen 1797 m.ö.h. och fjällrävsturer till en närliggande lya. Vi är ca 12 personer som jobbar och bor här tillsammans och flexibiletet och samarbete är viktigt. Inför sommaren behöver vi en ny kock/matlagningskunnig stjärna som vill laga mat på kalfjället till hungriga vandrare!

I Jämtlandsfjällen är våra gäster många, och vi brinner för att skapa fantastiska fjällupplevelser för var och en. Intresset för friluftsliv delar vi inte bara med våra gäster, utan också med varandra. Som kock på STF  har du ansvar över att maten håller en hög och jämn kvalitet. Vi vill att du lagar god och smakrik mat som även är en njutning för ögat. Ditt hantverk baseras på lokala råvaror, där vi i många fall har mer långtgående samarbeten med leverantören än bara leverans av själva råvaran. Restaurangen serverar allt från frukost, våfflor, hembakat fikabröd, lunch och middag. Måltiden är en viktig del i den totala fjällupplevelsen för våra gäster och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
För att passa in i vårt team ser vi att du:

  • har erfarenhet från att jobba i kök och har ett stort matlagningsintresse
  • är en person med hög arbetskapacitet och tycker om utmaningar som kräver snabba lösningar
  • har social kompetens, är serviceinriktad, tar ansvar och är punktlig
  • har stort ordningssinne och kan skapa struktur i både ditt eget och avdelningens arbete
  • gärna har någon form av specialitet, till exempel vegetariskt eller bakning


Säsongen sträcker sig från 13 juni till 1 oktober. Rekryteringen sker löpande varför vi gärna ser din ansökan redan idag! Bifoga personligt brev, CV samt två referenser.
Övrigt:
Lön i enlighet med HRF. Du är inackorderar på arbetsplatsen vilket innebär att du bor och äter på anläggningen där du jobbar.

För mer information:

www.svenskaturistforeningen.se/helags

Eller låt dig inspireras på instagram @stffjallkock

 

Ansökan