Kökschef till Kebnekaise Fjällstation!

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 250 och STF omsätter ungefär 330 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen


Är du en person som utöver matlagning gillar mötet med människor och friluftsliv? En kock som utöver mat dessutom är duktig på att ta ansvar, planera och ha ett helhetstänk? Då kan det vara dig vi söker!
 
Svenska Turistföreningen erbjuder unika boenden i fantastiska miljöer. Gästmöten och naturupplevelser står ofta i fokus. På Kebnekaise Fjällstation vill vi även erbjuda våra gäster en oförglömlig upplevelse i restaurangen. Temat är gott, rejält och lokalt. Gamla matlagningsmetoder så som syrning, saftning och inläggningar är vår vardag. Vi ser en ära i att ta vara på allt, och jobbar effektivt för att minska svinn. Förutom att vi serverar våra gäster levererar köket också mat till övriga medarbetare på stationen. Vi lägger stor vikt vid personalmat eftersom vi är övertygade om att mätta magar jobbar bäst. Dessutom vill vi kunna erbjuda vegetarisk kost av samma goda standard som övrig mat, och ser gärna sökanden med extra kunskaper inom vegetarisk och vegansk matlagning. Bageriet levererar varje dag bröd till frukost, lunch, middag och vår fikabuffé.
 
Vi söker dig som är en ledare i köket. Du ska vara strukturerad i ditt eget såväl som avdelningens arbete. Vi söker dig som kan förmedla kunskap på ett pedagogiskt sätt och vill utveckla dina medarbetare för att vi ska nå våra gemensamma mål. Dina starka egenskaper är att du gillar utmaningar och är duktig på snabba lösningar, att du är stresstålig och har hög arbetsmoral.
 
Du kommer att vara ansvarig för inköp och planering av alla mat på stationen och vi ser därför att du ska ha god känsla för kalkyler, inköp och köksekonomi. Dessutom ska du vara insatt i HACCP. Vi ser gärna att du är intresserad av att kombinera mat och dryck på bästa för att höja matupplevelsen.  
 
Som person behöver du vara social, serviceinriktad och tycka om att samarbeta. På fjället hjälps vi alla åt och gör saker tillsammans och det är en förutsättning att även du trivs med det. Givetvis ska du gilla att arbeta i grupp men samtidigt vara duktig på att ta egna initiativ.  
 
Hos oss får du ett annorlunda och spännande arbete mitt ute i fjällvärden. Du får kollegor som delar din passion för naturen och för gästmötet. Du får en arbetsorganisation som sätter gästerna och medarbetarna i första hand.
 
Övrigt om tjänsten  

Lön enligt kollektivavtal. Tjänsten är löpande säsongsanställningar på en arbetstid om 100% varje säsong. 
 
Vintersäsongen startar i slutet av februari och avslutas i slutet av april. Sommarsäsongen startar i början av juni och avslutas i slutet av september.
 
Anställningen är helackorderad kost, du bor och äter på fjällstationen. Detta betalar du för enligt avtal. Personalboende i separat hus med eget rum.
 
Startdatum är  enligt överenskommelse när vi hittar rätt person. Intervjuer sker löpande varför vi gärna ser att du skickar in din ansökan redan idag!
 
Vid eventuella frågor, kontakta Platschef Marit Sarri på Marit.Sarri@stfturist.se

Ansökan