Redovisningsekonom Svenska turistföreningen - sommarvikariat

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 250 och STF omsätter ungefär 330 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen
Till vårt kansli på Södermalm söker vi en redovisningsekonom som kan arbeta från 24 juni till 2 augusti.

Arbetsbeskrivning
Som semestervikarie på ekonomiavdelningen kommer du att få ett varierat arbete och en hel del kontakt med personalen på våra fjällstationer/ hotell/vandrarhem och stugor.  Huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Registrering av förskott och medlemsinbetalningar
  • Filinläsningar
  • Hantera återbetalningar vid avbokningar
  • Avstämningar
  • Delta i månadsbokslut
  • Kontakt med anläggningarna gällande redovisningsfrågor


Önskad kompetens
Vi söker dig som har erfarenhet från liknande arbete eller har en relevant utbildning inom området. 

Som person är du självständig och ansvarstagande. Du har lätt för att samarbeta med andra människor och gillar att ge service. Du är strukturerad och kan snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Sommaren är STFs mest intensiva period och du bör vara van att jobba med korta deadlines.

Du är välkommen att skicka in din ansökan via nedanstående länk. Då urval och intervjuer sker löpande är vi tacksamma om du skickar in din ansökan snarast, dock senast 17 maj.

Ansökan