Hovmästare till Abisko Turiststation (helårsanställning)

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 250 och STF omsätter ungefär 330 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen


STF Abisko Turiststation är Svenska Turistföreningens nordligaste fjällstation och är placerad i Abisko Nationalpark. Här har vi funnits i över 110 år. Vi har 377 bäddar, KRAV 2-märkt restaurang, KRAV-märkt butik med uthyrning av friluftsutrustning, linbana och guideverksamhet. Gästerna som besöker oss kommer från hela världen, året runt.

Att jobba i Abisko är så mycket mer än bara ett jobb, det är en livsstil. Med vår unika plats mitt i en nationalpark är det lätt att ha en aktiv fritid. Närheten till Norge med dess fjordar och vackra fjäll ser vi som en bonus.

Vill du bli en del av vårt team? Vi söker en kompetent och serviceinriktad hovmästare!

Vår White guide nominerade restaurang serverar frukost- och lunchbuffé samt trerätters middag. Den är öppen mellan 07.30 och 22.00. Vi arbetar miljömedvetet och har stort fokus på gästens totalupplevelse.

Vi söker en hovmästare som tar egna initiativ, är professionell och personlig i sitt möte med gäster och kollegor. Vi förutsätter att du utför dina arbetsuppgifter med stor noggrannhet och har ett öga för detaljer.

Din huvuduppgift blir att tillsammans med dina kollegor ta hand om våra gäster och se till att de får ett bra bemötande så att de känner sig välkomna. Du ansvarar för bordsplacering och övrig planering för dagen. Intresse för viner och ett positivt bemötande som inspirerar till merförsäljning är en viktig aspekt. Du är en problemlösare och är effektiv i ditt arbete.

Du har tidigare erfarenhet av serveringsyrket och vill nu ta nästa steg i karriären. Eftersom vi arbetar med många unga människor bör du vara beredd på att lära ut dina kunskaper till dina kollegor. Du arbetar under Food and Beverage-ansvarig. Tjänsten är huvudsakligen kvällstid och den är baserad på HRF:s kollektivavtal med en arbetstid om 80%. Säsongsvariationer kan förekomma. Personalboende finns.

Ansöker gör du genom att fylla i ansökningsformuläret med ett personligt brev samt CV. Berätta vem du är, varför du söker arbete hos oss i Abisko och varför du tror att du skulle passa för tjänsten. Ange minst två referenser i din ansökan. Ansök gärna så fort som möjligt då vi håller intervjuer löpande under annonseringstiden.

Läs gärna mer om oss på www.svenskaturistforeningen.se/abisko
https://www.youtube.com/watch?v=lehC0NvrXGM 
 

Ansökan