Sommarsäsong på Saltoluokta fjällstation

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 250 och STF omsätter ungefär 330 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen


Spendera sommaren i Lapplandsfjällen, nära nationalparkerna Stora Sjöfallet och Sarek, på gränsen till världsarvet Laponia. Saltoluokta är en favorit bland såväl stora som små och till oss kommer allt ifrån vana vandrare på Sarek-expedition, till aktiva barnfamiljer, till förstagångsbesökare i fjällvärlden. Som fjällvärd är du ansiktet utåt och hjälper våra gäster med deras önskemål.

Inför sommarsäsongen 2019 söker vi engagerade medarbetare som älskar att skapa oförglömliga upplevelser för våra gäster. På fjället är vi en relativt liten arbetsgrupp, så det är ett grundkrav att du trivs att arbeta i team, att du inte är rädd för att hugga i där det behövs, ta egna initiativ och vara flexibel.  Våra fjällvärdspass är fördelade på: restaurang, kök, städ samt reception & butik. Vi hjälps åt och stöttar varandra över avdelningarna. Vi har även anställda fjälledare samt fastighetsskötare. På Saltoluokta är vi ca 20 personer som jobbar tillsammans under sommarsäsongen, och något färre under vintern. Vår sommarsäsong 2019 sträcker sig mellan 14/6 och 22/9.

STF Saltoluokta har omkring 100 bäddar och vi är kända för vår goda mat och närheten till hänförande natur. Vi tror att du är en person som har erfarenhet av serviceyrken, som inte skräms av högt tempo. Du är initiativrik och gör gärna det lilla extra för att våra gäster ska få en så bra och minnesvärd upplevelse som möjligt. Du behärskar svenska och engelska som arbetsspråk och har inga problem att möta gäster eller lyfta luren och ringa ett samtal.

Beroende på din tidigare erfarenhet hittar vi ett schema som passar dig. Skriv gärna i din ansökan om du har något speciellt önskemål om arbetsuppgift.

Meriterande (men inget krav) om du har något eller flera av dessa:
- Flerspråkighet.
- Erfarenhet av servering och enklare köksarbete.
- Erfarenhet av att arbeta i bokningssystemet HotSoft och kassasystemet Cesar.
- Goda kunskaper om mat och dryck. Utbildning är absolut inget krav men erfarenhet som sommelier eller bartender är meriterande om du är intresserad av att jobba i restaurangen.
- Erfarenhet av hotellstäd.
- Erfarenhet av att arbeta i friluftsbutik.
- Intresse och kunskap kring samisk kultur och fjällnatur.

Anställningen är helinackordering med kost, dvs. du bor och äter på fjällstationen och betalar för detta enligt avtal. Personalboende finns i separat hus och delas med övriga anställda. Boende i eget eller delat rum och gemensamma ytor som vardagsrum, dusch, bastu och toaletter.

2-4 tjänster.
Lön och arbete enligt HRF;s kollektivavtal. Tjänsten är en säsongsanställning från 8/6-25/9, med en arbetstid om 80-100%. Vi vill att du som söker ska ha möjlighet att arbeta hela denna period.

Läs mer om oss på www.saltoluokta.se och kolla gärna in sommarens paket och arrangemang.

Bifoga CV och personligt brev i pdf-format och skicka in din ansökan. Vi tar endast emot ansökningar via denna annons. Kallelse till intervju sker löpande.

Frågor? Använd kontaktuppgifterna nedan:
Platschef Emma Frisell, emma.frisell@stfturist.se
Sport- & receptionschef Amanda Mannervik, amanda.mannervik@stfturist.se

Ansökan