Kökschef till Abisko Turiststations välrenommerade restaurang

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 250 och STF omsätter ungefär 330 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen


STF Abisko Fjällstation är Svenska Turistföreningens nordligaste fjällstation och är placerad i Abisko Nationalpark. Här har vi funnits i över 110 år. Vi har 377 bäddar, KRAV 2-märkt restaurang, KRAV-märkt butik med uthyrning av friluftsutrustning, linbana och guideverksamhet. Gästerna som besöker oss kommer från hela världen, året runt.
 
Här är maten en del av gästens upplevelse och för oss är det viktigt att erbjuda god mat lagad med omsorg och bra råvaror. Restaurangen erbjuder våra gäster frukost, lunch och middag dagligen. Vi arbetar aktivt med KRAV-märkta produkter och värnar om det svenska matarvet. Vi arbetar hela tiden miljömedvetet med gästen i fokus.
 
Även om vi har höga förväntningar på din arbetsinsats så är livet här i Abisko så mycket mer än arbetet. Med vår unika plats mitt i en nationalpark är det lätt att ha en aktiv fritid. Närheten till Norge med dess fjordar och vackra fjäll ser vi som en bonus.
 
Vill du bli en del av vårt team? Vi söker nu en Kökschef till vår välrenommerade restaurang.
 
Vi är i ett expansivt läge där framför allt antalet internationella gäster ökar. Kravet på att leverera god standard inom restaurangverksamheten är hög. Vi söker dig som är en ledare i köket. Du ska vara strukturerad i ditt eget såväl som avdelningens arbete. Vi söker dig som kan förmedla kunskap på ett pedagogiskt sätt och vill utveckla dina medarbetare för att vi ska nå våra gemensamma mål. Som Kökschef har du ett övergripande ansvar för köket och dess medarbetare. Som person behöver du vara social, serviceinriktad och tycka om att samarbeta.
 
Du gillar utmaningar och blir motiverad av att få utveckla verksamheten framåt. Du har en känsla för köksekonomi och ansvarar för inköp. Samtidigt driver du utvecklingen och förnyelsearbetet av köksverksamheten och baserat på din känsla för smakkombinationer skapar du menyer och matkreationer som lyfter STFs matkoncept.  
 
Övrigt om tjänsten
 
  • Omfattning: Tillsvidareanställning på 100%.
  • Personalboende finns i en egen liten lägenhet finns.
Ansöker gör du genom att fylla i ansökningsformuläret med ett personligt brev samt CV. Berätta vem du är, varför du söker arbete som Kökschef i Abisko och varför du tror att du skulle passa hos oss. Ange minst två referenser i din ansökan. Ansök gärna snarast möjligt eftersom vi kommer att påbörja urvalet under ansökningstidens gång.
 
Läs gärna mer om oss på www.svenskaturistforeningen.se/abisko

Ansökan