Sportchef till STF Abisko

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 250 och STF omsätter ungefär 330 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen


Är du en person som utöver friluftsliv gillar mötet med människor och brinner för gott värdskap? En person som förutom fjällkunskap dessutom är duktig på att ta ansvar, planera och ha ett helhetstänk? Är du redo för en utmaning?
 
Då kan det vara dig vi söker för jobbet som ny sportchef i Abisko!
 
STF Abisko Fjällstation är Svenska Turistföreningens nordligaste fjällstation och är placerad i Abisko Nationalpark. Här har vi funnits i över 110 år. Vi har 377 bäddar, KRAV 2-märkt restaurang, KRAV-märkt butik med uthyrning av friluftsutrustning, linbana och guideverksamhet. Gästerna som besöker oss kommer från hela världen, året runt.
 
Att jobba i Abisko är så mycket mer än bara ett jobb, det är en livsstil. Med vår unika plats mitt i en nationalpark är det lätt att ha en aktiv fritid. Närheten till Norge med dess fjordar och vackra fjäll ser vi som en bonus.
 
Sportchefen på STF Abisko Turiststations huvudsakliga arbetsuppgift är att säkerställa att vi erbjuder dagsturer, event och arrangemang som håller en jämn, hög kvalité samt paketering av dessa gentemot kund. Sportchefen har en viktig roll i att medverka i arbetet för att skapa en bra helhet av sportens olika aktiviteter, verksamheten på Nuolja och STFs långturer. Den största verksamheten vintertid är norrskensturism, turskidor och isklättring. Sommar är fokus på olika typer av vandringsturism.
 
Ensam är inte stark. Därför måste du vara en god ledare som kan engagera och motivera. Du ska kunna se helheten och vara duktig på kommunikation, uppföljning och återkoppling. Vi vill också att du samarbetar tätt med anläggningens övriga avdelningsansvariga för att få till en bra helhet vad gäller aktiviteterna och upplevelserna i Abisko, som ibland har koppling över flera avdelningar. Du är kreativ, initiativrik, ser gästens behov och kan skapa värde för gäst och medlem.
 
Du ska inneha fjälledarnormen eller motsvarande och ha erfarenhet från guideverksamhet, gärna i en ledande befattning. Du har god datakunskap och det är meriterande om du arbetat med paketering på webben innan. Goda kunskaper i Officepaketet är viktigt. Goda språkkunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är nödvändigt.
 
Övrigt om tjänsten
 
  • Omfattning: Tillsvidareanställning på 100%. Vi ser gärna att du tillträder under sommarsäsongen 2019 för att kunna arbeta som guide och gå parallellt med nuvarande sportchefen innan hon slutar i slutet av sommaren.
  • Personalboende finns.
Ansöker gör du genom att fylla i ansökningsformuläret med ett personligt brev samt CV. Berätta vem du är, varför du söker arbete som Sportchef i Abisko och varför du tror att du skulle passa hos oss. Ange minst två referenser i din ansökan. Ansök gärna snarast möjligt eftersom vi kommer att påbörja urvalet under ansökningstidens gång.
 
Läs gärna mer om oss på www.svenskaturistforeningen.se/abisko

Ansökan