Köksbiträde/Frukostvärd till STF Grövelsjön Fjällstation SOMMAR 2019!

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 250 och STF omsätter ungefär 330 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen

Njuter du av naturupplevelser och möten med andra människor? Är du positiv, engagerad och nyfiken? Då är det här jobbet för dig!

STF Grövelsjön Fjällstation är Svenska Turistföreningens sydligaste fjällanläggning, placerad i Dalarna på gränsen till Norge och Härjedalen.
Den ursprungliga fjällstationen byggdes 1937, 816 m ö h, och har en vidunderlig utsikt över de Norska fjällen. 

STF Grövelsjön har över 150 bäddar i 65 rum, restaurang med 150 sittplatser, butik och sportuthyrning samt Spa. I omgivningen finns ca. 3.000 bäddar på andra boendeanläggningar och i fritidshus.

Är du matlagningsintresserad och drömmer om att arbeta i ett restaurangkök?
Vi erbjuder dig möjligheten att få erfarenhet och kunskap för att kunna gå vidare i yrket!

På Fjällstation är maten en stor del av gästernas upplevelse och för oss är det viktigt att erbjuda god mat som lagas med kärlek och bra råvaror. Vilt, ekologiskt och närproducerat är självklara val för oss och vår restaurang Curbits är KRAV-certifierad.
Vi vill förmedla den lokala matkulturen från fjället och låta samisk, norsk och Älvdalsk gastronomi slåss om en plats på vår meny.

Idag vill många gäster äta mer vegetariskt och vi vill utveckla och bredda innehållet av god, grön och nyttig mat! Vi ser gärna att du delar det intresset.

Vi erbjuder våra gäster frukost, lunch och middag alla dagar i veckan. I vårt café serveras ekologiska våfflor och hembakat kaffebröd.

Som köksbiträde hos oss arbetar du med mycket förberedelser för alla dagens måltider. Du ingår i ett team tillsammans med våra kockar och bagare i köket där enklare matlagning också hör till dina sysslor.

Arbetsuppgifter:

  • Ansvara för salladsbuffén och tillreda sallader, röror och dressingar 
  • Göra "mise en place" tillsammans med kockarna
  • Varumottagning, uppackning och se till att rätt saker kommer på rätt plats
  • Diska och städa
Under vissa tider är arbetet stressigt och tempot i köket högt. Du behöver därför ha förmågan eller viljan att utveckla dig i att behålla lugn och fokus men samtidigt leverera även om arbetsbelastningen ökar. 
Du ska ha lätt för att samarbeta med övrig personal men även kunna arbeta självständigt. 

Anställningsperiod 15/6-29/9 2019
Introduktion för all personal sker i samband med säsongsstart.


Välkommen med din ansökan redan idag och låt Fjälläventyret bli din vardag!

Besök gärna vår hemsida för mer information om anläggningen och våra arrangemang;
www.svenskaturistforeningen.se/grovelsjon
Ansök genom att bifoga ett personligt brev med CV och ange minst två referenser.
Lön enligt kollektivavtal med hotell- och restaurangfacket.
Vi erbjuder personalboende i eget eller delat rum.
Tjänsten är en säsongsanställning med 80-100% sysselsättningsgrad.

 

 

 

Ansökan