KOCK till STF Grövelsjön Fjällstation Sommar 2019!

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 250 och STF omsätter ungefär 330 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen


Njuter du av naturupplevelser och möten med andra människor? Är du positiv, engagerad och nyfiken?
Då är det här jobbet för dig!

STF Grövelsjön Fjällstation är Svenska Turistföreningens sydligaste fjällanläggning, placerad i Dalarna på gränsen till Norge och Härjedalen.
Den ursprungliga fjällstationen byggdes 1937, 816 m ö h, och har en vidunderlig utsikt över de Norska fjällen. 

STF Grövelsjön har över 150 bäddar i 65 rum, restaurang med 150 sittplatser, butik och sportuthyrning samt Spa. I omgivningen finns ca. 3.000 bäddar på andra boendeanläggningar och i fritidshus.

På Fjällstation är maten en stor del av gästernas upplevelse och för oss är det viktigt att erbjuda god mat som lagas med kärlek och bra råvaror. Vilt, ekologiskt och närproducerat är självklara val för oss och vår restaurang Curbits är KRAV-certifierad.
Vi vill förmedla den lokala matkulturen från fjället och låta samisk, norsk och Älvdalsk gastronomi slåss om en plats på vår meny.

Idag vill många gäster äta mer vegetariskt och vi arbetar aktivt med att utveckla och bredda innehållet av god, grön och nyttig mat!
Vi ser gärna att du delar det intresset.

Vi erbjuder våra gäster frukost, lunch och middag alla dagar i veckan. I vårt café serveras ekologiska våfflor och hembakat kaffebröd.

Som kock har du ansvar över att maten håller en hög och jämn kvalitet. Vi vill att du lagar god och smakrik mat som även är en njutning för ögat. Din ambition ska vara att leverera det "lilla extra" och gärna överträffa gästens förväntan. 
Vi söker dig som lockas av kreativa utmaningar i köket, är nyfiken och tar egna initiativ och ansvar för din matlagning.

Det är meriterande om du är duktig på att baka eller kanske har du ett förflutet som bagare.

Vi vill att du:

  • har utbildning och yrkesvana som kock.
  • är kunnig och tycker om att laga vegetarisk mat.
  • är kunnig inom specialkost.
  • är väl insatt i HACCP.
  • är en person med hög arbetskapacitet och tycker om utmaningar som kräver snabba lösningar.
  • har social kompetens, är serviceinriktad, tar ansvar och är punktlig.
  • har stort ordningssinne och kan skapa struktur i både ditt eget och avdelningens arbete.
Anställningsperiod 15/6-30/9 med introduktionsdagar för all personal i anslutning till säsongsstart.

Välkommen med din ansökan redan idag och låt Fjälläventyret bli din vardag!

Besök gärna vår hemsida för mer information om anläggningen och våra arrangemang;  www.svenskaturistforeningen.se/grovelsjon  

Bifoga ett personligt brev med CV och ange minst två referenser.
Lön enligt kollektivavtal med Hotell- och restaurangfacket.
Vi erbjuder personalboende i eget eller delat rum.
Tjänsten är en säsongsanställning med 100% sysselsättningsgrad


 

 

Ansökan