Fjällvärdar (finsktalande) till vintersäsong 2019 på STF Ritsem

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 250 och STF omsätter ungefär 330 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningenSTF Ritsem ligger i hjärtat av världsarvet Laponia, i slutet på Sveriges längsta återvändsväg, med en vidunderlig utsikt mot Áhkká, Sveriges femte högsta berg 2015 möh. Som granne med de tre nationalparkerna Sarek, Padjelanta och Stora Sjöfallet är Ritsem en av de allra bästa utgångspunkterna för skidåkning och fjällvandring i Sverige. Gäster från hela världen besöker oss under säsongerna och kan räknas i tusental. STF Ritsem har idag 45 bäddar, en välsorterad butik, caféservering och bastu. Vi är en mindre anläggning med 5-6 medarbetare under vintersäsongen.
 
Nu söker vi fler engagerade kollegor inför vintersäsongen 2019, med start i början av mars fram till stängning i början av maj.  Som fjällvärd välkomnar du våra gäster, gör bokningar, sköter butik och reception samt dagliga städrutiner. Vi tror att bland det bästa du vet är att skapa oförglömliga upplevelser med gästen i centrum. Du är nyfiken, positiv och din känsla för service känns naturlig. 
 
För att kunna ta hand om våra gäster ser vi att du kan utrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.  En stor del av våra gäster är finsktalande och därför söker vi nu i första hand dig som även är finsktalande. 
 
Dina personliga egenskaper värderar vi högst, men mycket meriterande är tidigare erfarenhet inom servicesektorn, likväl som ett aktivt fiske- frilufts- och fjällintresse.
 
B-körkort är också meriterande.  
 

Anställningen är på 75% med möjlighet till mer tid, och med boende i personalbostad enligt kollektivavtal. Då personalen bor och arbetar tätt tillsammans är det mycket viktigt att du trivs med att ha människor omkring dig och att du tycker om att samarbeta.
 
Tjänsterna kan komma att tillsättas löpande så skicka din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 1 december. Berätta gärna i din ansökan om du tidigare har besökt Ritsem eller Laponiaområdet och under vilken säsong. 
 
För mer information; kontakta Greger Mellbert, platsansvarig STF Ritsem. 070-2956330 alt. 010-1902452 eller mail: greger.mellbert@stfturist.se

Ansökan