STF Kebnekaise fjällstation söker en kock till vintersäsongen 2019!

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 250 och STF omsätter ungefär 330 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen


Snart är det dags för en härlig vintersäsong 2019!  STF Kebnekaise fjällstations anrika kök  behöver  förstärka sitt team  med ytterligare  kock! Kan du tänka dig att  laga mat bland branta bergväggar, blånande glaciärer och bland Sveriges högsta toppar!  Har du som oss alltid gästen i fokus  och värdesätter gott värdskap,  hög servicekänsla och trivs att arbeta i team?  Vill du  kombinera arbete med en oförglömlig vistelse i fjällen?!  

STF Kebnekaise Fjällstation är belägen 19 km ut på kalfjället i väglöst land, vid foten av Sveriges högsta berg. Här finns 220 bäddar, restaurang med 100 sittplatser och fullständiga rättigheter, bageri, konferenslokaler, butik, uthyrning och en sportavdelning som guidar våra gäster till äventyr i Kebnekaises massiv.

Inför vintersäsongen 2019 behöver vi nu nya engagerade medarbetare som tycker om att bjuda på sig själva och alltid levererar gästservice i världsklass. På fjället är vi en relativt liten arbetsgrupp, så det är ett grundkrav att du trivs att arbeta i team, att du inte är rädd för att hugga i där det behövs, ta egna initiativ och vara flexibel.  Övriga tjänster är fördelade avdelningsvis på: städ, reception & butik, restaurang, kök&bageri och fastighetsskötsel/vaktmästeri. Vi ser en styrka i att hjälpas åt, och stöttar varandra över avdelningarna.

Till vårt köksteam söker vi dig som vill bjuda våra gäster på en mat och dryckesupplevelse de sent ska glömma! Konceptet för vår restaurang Elsas kök bygger på tradition och smak av historia. Varje kväll bjuder vi våra gäster till en historisk 3-rättersmiddag, två sittningar om 100platser på varje. Temat är gott, rejält och lokalt. Gamla matlagningsmetoder så som syrning, saftning och inläggningar är vår vardag. Vi ser en ära i att ta vara på allt, och jobbar effektivt för att minska svinn. Förutom att vi serverar våra gäster levererar köket också mat till övriga medarbetare på stationen. Vi lägger stor vikt vid personalmat eftersom vi är övertygade om att mätta magar jobbar bäst. Dessutom vill vi kunna erbjuda vegetarisk kost av samma goda standard som övrig mat, och ser gärna sökanden med extra kunskaper inom vegetarisk och vegansk matlagning. Bageriet levererar varje dag bröd till frukost, lunch, middag och vår fikabuffé. Här jobbar två personer heltid med bageri och en person varierar mellan kök och bageri.

Vi ser gärna att du har utbildning inom och några års erfarenhet av arbete i kök.  Anställningen gäller för mars-april, ev förlägning till sommaren jun-sept, 2019

Anställningen är helinackordering med kost, dvs. du bor och äter på fjällstationen och betalar för detta enligt avtal. 
Personalboende i separat hus, delas med övriga anställda. Boende i rum två och två, vintersäsong eget rum.
Lön och arbete enligt HRF;s kollektivavtal. Tjänsterna är säsongsanställning med en arbetstid om 80-100%.

Kallelse till intervju sker löpande, så tveka inte!
Bifoga därför CV och personligt brev och skicka in din ansökan redan idag!
Läs mer om oss på www.stfkebnekaise.se/
Vid frågor ring Mats Svedberg, kökschef 070 3555046 eller Marit Sarri, platschef 0738004370

Ansökan