Saltoluokta Fjällstation söker köksbiträde

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 varit pionjärer för att upptäcka Sverige. Genom att guida och inspirera till små och stora äventyr vill vi att fler människor ska få möjligheten att förstå och dela vår upptäckarlust. Vi vill värna om och utveckla våra unika miljöer så att vi kan lämna över dem till nästa generation. Föreningen har cirka 240 000 medlemmar och ungefär 300 boenden i Sverige, från fyr och fjällstation till skepp och hotell. Internationellt är STF en del av vandrarhemsorganisationen Hostelling International med 4 000 anläggningar i 90 länder. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på anläggningarna och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. STF ger ut medlemstidningen Turist. Helårsanställda är cirka 250 och STF omsätter ungefär 330 miljoner kronor. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se/ eller www.facebook.com/svenskaturistforeningen



Saltoluokta Fjällstation ligger i Jokkmokksfjällen, har hundra bäddar och finns i väglöst land vid gränsen till världsarvet Laponia och nationalparkerna Sarek och Stora Sjöfallet. Till Salto kommer folk från hela Sverige men även från utlandet för att njuta av den storslagna naturen, delta i några av de arrangemang vi ordnar, starta eller avsluta fjällvandringar längs Kungsleden eller Sareks nationalpark.

I Salto är vi 16 personer som arbetar under sommarsäsongen. Vid sidan av naturen är gästbemötande, atmosfär och stämning några av anledningarna till att våra gäster besöker oss, därför är dina personliga egenskaper väldigt viktiga. Att kunna fungera bra i mindre grupper, att ha en stor servicevilja, arbetskapacitet samt en förmåga att kunna ta egna initiativ är självklarheter och det allra viktigaste för att lyckas i arbetet på fjällstationen.

Vi söker till vår sommarsäsong en person som kan assistera våra kockar med diverse kökssysslor. I vårt kök serverar vi dagligen frukost, lunch och en tre-rättersmiddag baserad på lokala råvaror; fisk från fjällsjöarna och vilt från fjället. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från arbeten i kök, men det är inget krav då upplärning också kan fås på plats. Viktiga egenskaper hos dig är att du trivs med att jobba med människo, är kreativ, tycker om ett högt tempo och gillar att hugga i där det behövs.

Då fjällstationen ligger väglöst, längs Kungsleden och på gränsen till våra största nationalparker har du stora möjligheter att trivas om du har intresse för friluftsliv och natur, Boende på anläggningen finns för personal i vårt personalboende och för anställda finns också helpension under arbetsperioden.

Arbetet är en heltidstjänst under vår sommarsäsong med start som senast 20 juni.
Rekrytering sker löpande
Välkommen med din ansökan;

Ansökan