STF Abisko Turiststation Linbaneskötare sommarsäsong 2022

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 gjort det möjligt för människor att upptäcka Sverige genom att inspirera och möjliggöra små och stora äventyr. Vi värnar om Sveriges natur- och kulturmiljöer så att även kommande generationer kan fortsätta att upptäcka dem. Föreningen har cirka 246 000 medlemmar och ungefär 250 genuina och personliga boenden i Sverige. Har du sett ett har du långt ifrån sett alla. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på våra boenden och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se

STF Abisko Fjällstation är Svenska Turistföreningens nordligaste fjällstation och är placerad i Abisko Nationalpark. Här har vi funnits i över 110 år. Vi har 377 bäddar, KRAV 2 -märkt restaurang, butik med uthyrning av friluftsutrustning, linbana och guideverksamhet. Gästerna som besöker oss kommer från hela världen, året runt.
 
Vill du bli en del av vårt team? Vi söker serviceinriktade liftskötare på berget Noulja!
 
På sommaren kör vi liften på kvällen under midnattssolsperioden men också under dagtid så att våra gäster kan komma upp och njuta av den fantastiska utsikten. Du gillar att möta och ta hand om våra gäster från alla jordens hörn på ett välkomnande och professionellt sätt. Det är viktigt att du pratar svenska och bra engelska och det är meriterande om du kan ytterligare något språk.
 
Att vara liftskötare i Abisko innebär så mycket mer än att bara köra lift. Utöver att köra liften är du samtidigt liftvärd, tar betalt i kassan, sköter caféserveringen och faciliteterna på Aurora Sky Station samt utför enklare underhåll på linbanan. Du kommer även ingå i teamet som utför evakueringsinsatser vid händelse av ett allvarligt tekniskt fel på linbanan. Allt som finns uppe på bergsstationen körs upp med linbanan och det innebär att man då man jobbar i linbanan får göra en del tunga lyft. Du ska gilla att jobba och se fler lösningar än problem.  

Meriterande för tjänsten är en eller flera av följande:  

  • Erfarenhet av liftar/linbanor 

  • Tidigare erfarenhet av serviceyrken och/ eller caféverksamhet 

  • Händig mångsysslare 

  • Stresstålig 

  • Erfarenhet från klippklättring/reparbete 


Övrigt som är bra att veta: 

  • Lön och arbete enligt HRF:s kollektivavtal. Tjänsterna är säsongsanställning med en arbetstid om 70-100% där variationer kan förekomma. 

  • Säsongen sträcker sig från den 9/6 till 25/9 2022 och vi söker både för hela säsongen och endast för midnattsolsperioden som sträcker sig från 17/6 till 17/7 2022. 

  • Vi erbjuder personalboende i närheten av Turiststationen i eget rum med dusch och toalett där du delar kök med dina säsongskollegor.  
    Hund är ej tillåtet i personalboendet. 


Ansöker gör du genom att fylla i ansökningsformuläret med ett personligt brev samt CV. Berätta vem du är, varför du söker arbete hos oss i Abisko och varför du tror att du skulle passa för tjänsten. Ansök gärna så fort som möjligt då vi håller intervjuer löpande under annonseringstiden. Var beredd på att lämna referenser om det efterfrågas.  
Läs gärna mer om oss på: 
https://www.svenskaturistforeningen.se/boende/stf-abisko-turiststation/ 
https://auroraskystation.se/

Ansökan