STF Abisko Turiststation söker Tekniskt ansvarig till linbanan

Svenska Turistföreningen är en av Sveriges största ideella organisationer och har sedan starten 1885 gjort det möjligt för människor att upptäcka Sverige genom att inspirera och möjliggöra små och stora äventyr. Vi värnar om Sveriges natur- och kulturmiljöer så att även kommande generationer kan fortsätta att upptäcka dem. Föreningen har cirka 246 000 medlemmar och ungefär 250 genuina och personliga boenden i Sverige. Har du sett ett har du långt ifrån sett alla. Varje år arrangeras tusentals aktiviteter och kurser på våra boenden och i föreningens ungefär 65 lokalavdelningar. Läs mer om STF och upptäck Sverige på www.svenskaturistforeningen.se

Vill du bli en del av vårt team?  Nu söker vi Tekniskt ansvarig till vår linbana i Abisko. 

Du behöver ha en teknisk bakgrund, troligen från tung industri och mekaniska maskiner. Meriterande är om du har arbetat med liftanläggningar tidigare, kanske är du lifttekniker. Du har intresse, hjärta och tålamod för äldre maskiner. Linbanan på Nuolja är en ”veteran” som under mer än 50 år tagit gäster upp på fjället. Vi tror även att du har erfarenhet av arbete i fjällmiljöer och kunskap kring hur väder, vind och snö påverkar och skapar olika förutsättningar som ständigt behöver pareras. 
 
Uppgifter för tekniskt ansvarig varierar över säsong, både i tempo samt arbetsuppgifter och vi söker dig som är öppensinnad inför detta arbetssätt. Du kommer till stor del att jobba med uppgifter som kopplar till linbanan, som anställd på STF Abisko Turiststation kommer du också att jobba med annan teknik inom anläggningen. Tillsammans med våra tekniker kommer du jobba med drift och underhåll av linbanan, STF Aurora Skystation samt Turiststationen. 

Under driftsäsong när underhållsbehovet är mindre jobbar du med löpande underhåll inom Linbanan och även andra projekt på stationen. I mellansäsong jobbar du heltid med underhåll och service av linbanan.  Mellansäsongsunderhållet är varierande och innebär allt från att smörja linbanans lager, byta rullhjul, röja sly i nedfarterna, serva vår dieselgenerator, byta nödstopp till att måla fasader.   
 
Under driftsäsong är du även driftledare. Som driftledare är det du som tar beslut om att starta liften och när den bör avbrytas för att säkerställa en säker drift för så väl linbanan som för våra gäster. Du är även delaktig i utbildning och upplärning av ny säsongspersonal. Du kommer också att löpande arbeta med uppdatering av linbanans kvalitetssäkring samt ta fram och uppdatera instruktioner och rutiner. 

Tjänsten innebär arbete dag/natt/kväll/helg beroende på driftsäsong.
 
Vi söker dig med en eller flera av följande egenskaper:

 • Förmåga till egna initiativ och har förmåga att identifiera behov/åtgärda dessa  

 • Kan arbeta ensam såväl som i team  

 • Har ett brett teknikintresse 

 • Är ordningsam och noggrann  

 • Är händig mångsysslare  

 • Är serviceinriktad och social  

Vi önskar att du uppfyller följande krav:

 • Innehar B-körkort  

 • Är bekväm med att arbeta på höjd  

 • Är vid god fysik och är fysiskt aktiv  

 • Kan uttrycka dig i tal på både svenska och engelska    

Det är meriterande om du:

 • Har erfarenhet av liftar eller roterande maskiner  

 • Har erfarenhet från klippklättring/reparbete  

 • Är trygg med att köra skoter i brant offpistterräng  

 • Åker skidor eller snowboard  

Har du någon specialkompetens som kan vara användbar i din roll som linbanetekniker tex elektriker, systemtekniker, mekaniker, svetsare eller hantverkare vill vi gärna veta det.  
 
Vill främja en jämn könsfördelning och ser gärna kvinnliga sökande. 
 
Övrigt som är bra att veta:  

 • Lön enl ök. Tjänsten är en tillsvidareanställning, 100% 

 • Tillträde enligt överenskommelse  

 • Vi erbjuder personalboende i närheten av Turiststationen.  


Ansöker gör du genom att fylla i ansökningsformuläret samt med ett personligt brev/CV. Berätta vem du är, varför du söker arbete hos oss i Abisko och varför du tror att du skulle passa för tjänsten. Du ska vara beredd att ange minst två referenser i din ansökan. Ansök gärna så fort som möjligt då vi håller intervjuer löpande under annonseringstiden.   
 
Läs gärna mer om oss på  https://www.svenskaturistforeningen.se/boende/stf-abisko-turiststation/?_ga=2.92836957.1379222273.1611998538-2117182488.1611998538 
﷟HYPERLINK "https://www.svenskaturistforeningen.se/boende/stf-abisko-turiststation/"
https://auroraskystation.se/   

 
STF Abisko Turiststation är Svenska Turistföreningens nordligaste fjällanläggning som är placerad i Abisko Nationalpark. Här har vi funnits i över 110 år. Vi har 377 bäddar, KRAV 2-märkt restaurang, KRAV-märkt butik med uthyrning av friluftsutrustning, linbana och guideverksamhet. Gästerna som besöker oss kommer från hela världen, året runt. Norrskenssäsongen sträcker sig från december till mars, skidsäsongen februari till april och sommar-/midnattssolssäsong från juni till september. 

Ansökan